Szekszárd – biztos győzelem


A Szekszárd sem jelentett akadály.

Győri Audi ETO KC – UKSE Szekszárd 49-27 (26-11)
Győr, 800 néző. Vezette: Ágnecz, Sipos
ETO: Szemerey – Vérten 5, Amorim 1, Lekic 4, Kovacsics 10/6, Hornyák 1, Radicevic 7.
Cs.: Pálinger, Pásztor (kapusok), Tóth 1, Planéta 3, Kurucz I. 6, Korsós 4, Orbán 1, Palkó F. 6.
Edző: Konkoly Csaba
UKSE: Mészáros – Burai 5, Jenőfi 5/3, Kopecz, Szekerczés 4, Kaló 2, Borbás 6.
Cs.: Kurucz A. (kapus), Gulya 1, Vasas 1, Fauszt 3, Palkó B.
Edző: Kovács Jenő
Kiállítások: 6 perc (Amorim 1×2, Planéta 2×2 perc), illetve 14 perc + Fauszt kizárás
Hétméteresek: 8/6, illetve 3/3

Az ETO eddigi alapcsapatából több játékos hiányzott a mai bemutatáskor. Haraldsen, Löke (válogatott szereplés), Gros (sérülés), Görbicz (lázas), Schatzl nélkül futott ki az új borítású pályára az Audi ETO KC. Az ellenfél az idei szezonban legyőzte a Dunaújváros és a Békéscsaba csapatát, de Győrött semmi jóra nem számíthatott. Az ifjúságiak mérkőzésén 43-26, a juniorok találkozóján 53-18 arányú győri győzelem született.
A hazaiak óriási tempóban kezdték a mérkőzést és a hetedik percben már az ellenfél edzője időt is kért (6-1). A folytatásban is meglátszott a két csapat közötti különbség, mind sebességben, mind eredményességben. Konkoly Csaba már a huszadik perctől bevetette cserejátékosait, akik gyorsan felvették a mérkőzés ritmusát. Az ETO könnyed játékkal tizenöt gólos különbséggel vezetett a félidőben (26-11).
A második játékrészben egyre több fiatal lépett pályára a hazaiaknál, ráadásul újoncot is avatott a csapat, Korsós Dorina első felnőtt mérkőzésén négy remek gólt lőtt. A hazaiak második sora is növelni tudta a két csapat közti különbséget. Bár a vendégek szép támadásokat vezetve 27 gólig jutottak, az ETO győzelmét a mai nap semmi nem veszélyeztette.