2012.08.30.

Kivonat a 2012. augusztus 30-i rendkívüli Elnökségi Ülésről

A rendkívüli ülést a Győri ETO megváltozott döntése miatt kellett összehívni egyetlen napirendi ponttal:

6-12 éves szurkolók bérletvásárlási szabályainak megváltozása

Gellért Tamás elnök tájékoztatta a megjelent elnökségi tagokat, hogy a Győri ETO KC vezetősége megváltoztatta a július közepén közölteket, miszerint a 12 év alatti szurkolók számára ingyenes a mérkőzésekre belépés Az új szabály szerint ez a kedvezmény csak a 6 év alattiak számára jár, 6 év felett belépőjegyet kell mindenkinek vásárolnia.
A fenti változás 7 szurkoló Egyesületi tagot érint, akik korábban jelezték, hogy bajnoki mérkőzésre jönnének, de bérletet nem kell váltaniuk, ám a jelen helyzetben már igen.
Gellért Tamás szerint két alternatíva van:

  • egyrészt mind a 7 tagot megkeressük, és közöljük velük a tényeket, és nyilatkozzanak, hogy a megváltozott helyzetben is szándékukban áll-e a bérletet megvásárolni
  • másrészt az Egyesület kifizeti ezen tagok bérletét az ETO-nak, azzal a megjegyzéssel, hogy a 7 tag nem tehet a változásról, és ők jelezték a bérlet igényüket a szabályok szerint, semmiről nem tehetnek.

A jelenlévők egyértelműen a második lehetőség mellett foglaltak állást, kivéve Menyhárt Zoltánt, aki felvetette, hogy beszélni kellene Kelecsényi Ernővel egy kompromisszumos megoldás miatt. Elképzelése szerint a bérletnek van egy kigyártási költsége (ez Kiss Lajos szerint 1500 Ft/db), ezt fizesse ki az Egyesület, míg – mivel ők a bérlet vásárláskor érvényes szabályok szerint ingyen nézhetik meg a mérkőzést – a bajnokságra érvényes bérletek árának kifizetésétől tekintsen el az ETO. Amennyiben a klub ezt a lehetőséget nem fogadja el, akkor az Egyesület vállalja magára, a tagokat kár ne érje.

Az elnökség egyhangú szavazással támogatta Menyhárt Zoltán ötletét, melyet Megállapodásban rögzített, és felkérte Gellért Tamást, hogy egyeztessen az ETO elnökével, Kelecsényi Ernővel, és az egyeztetés eredményéről tájékoztassa az elnökséget.