2022.03.08.

Kivonat a 2022. március 8-án megtartott elnökségi ülésről

1. napirendi pont: Bírósági bejegyzés
Tök Dezső tájékoztatta az elnökséget, hogy a 2021. május 11-én megtartott közgyűlés után, az elnökség és az elnök adatai az Országos Bírósági nyilvántartásba bejegyzésre került, erről 2022. március 8-án megérkezett a határozat.

2. napirendi pont: 2021. áprilisában kapott ETO melegítők kiosztásának zárása
Tök Dezső és a jelenlegi elnökség egy éve kapta meg az ETO KC elnökétől ajándékba az ETO nevével ellátott közel 90 db melegítőt. Ezek kiosztása folyamatos volt, az utolsó néhány darab kiosztása, szurkolók kiválasztása az elnökség közös döntésével megtörtént.

3. napirendi pont: Az IK Sävehof elleni utazás elszámolása
Menyhárt Ferenc, titkár tájékoztatta az elnökséget, hogy a 2021. decemberében az akkor még tervezett Bajnokok Ligája utazásra kifizetett 929.101 Ft-ból Gulyás Gábornak a MAHART-tal és a nemzetközi hajótársaságokkal történő egyeztetése után 909.202. Ft vissza is érkezett a számlánkra. Az utazásban közvetítői szerepet vállaló MAHART, csak a közvetítői díját vonta le, és az előzetesen tervezetthez képest sokkal kisebb veszteséggel tudtuk zárni, a meg nem valósult svédországi utazást. Az elnökség korábbi döntését jónak ítélte, miszerint valamennyi befizetést visszafizet a jelentkezők részére, a minimális veszteséget az Egyesület állja.

4. napirendi pont: Bajnokok Ligája negyeddöntő idegenbeli utazás
Gulyás Gábor tájékoztatta az elnökséget, hogy mindkét lehetséges ellenfél esetén az április végi-május első hétvégéjére megszervezi az idegenbeli utazást a Bajnokok Ligája negyeddöntő mérkőzésre. A jelenlegi szabályok szerint utazásra csak Németországban van korlátozás, de ezt folyamatosan figyelemmel kiséri. A dániai (Odense) utazást szállás nélkül lehet megoldani, míg a Brest Bretagne elleni idegenbeli utazást a korábbi utazásokat is figyelembe véve 3 szállással lehet megtervezni, melyből az első két szállással nem volt gond, míg a metzi szállást újra kell tervezni. Mindkét utazásra az elnökség jelezte, hogy támogatásban gondolkodik az utazók irányába, de ezzel kapcsolatos döntést az ellenfél ismeretében hoz majd meg. 

5. napirendi pont: Tervezett közgyűlés időpontja
A jelenlegi szabályok szerint közgyűlést az interneten és zárt térben is megtartható, az elnökség elsődlegesen személyes jelenléttel szeretné megtartani, az internetes lehetőséget csak másodlagosnak tekinti. A jelenlegi helyzetben a tervezett időpont 2022. május 11. 18 óra, de helyszint jelenleg keresünk, és emiatt az időpont is változhat még. Az egyesület elnöksége egyeztette a törvényi előírást, mely alapján 15 nappal korábban a tagokat értesíteni kell, azaz amint a végleges időpont kialakult az értesítések megtörténnek.

6. napirendi pont: Szurkolói bál
Mint minden évben, amikor lehetőségünk volt rá, az év elején szurkolói bált tartottunk. Sajnos az elmúlt két esztendőben a pandémia miatt erre nem volt módunk, ám jelenleg a járvány visszaszorulóban van, és lehetőség adódik arra, hogy a hagyományos bált megtartsuk. Gulyás Gábor jelezte, hogy egyeztet Hajzók Gyulával, hogy a megszokott helyen lehessen megszervezni, és figyelembe veszi az ETO KC programját, meccseket és amennyiben talál megfelelő időpontot, a leggyorsabban meghirdetjük a honlapunkon keresztül.

7. napirendi pont: Információk a Bajnokok Ligája Final4-ről
A 2022. június 4-5-én megrendezésre kerülő Bajnokok Ligája Final4-el kapcsolatban az elnökség elkezdte az egyeztetéseket. A szervezők idén is elkülönítették a négy csapat szurkolóinak szektorait, az ide szóló jegyek 44.990,- Forintba kerülnek. Az elnökség mindenképpen gondolkodik a jegyekkel kapcsolatban támogatáson, és az előre eldöntésre került, hogy csak a szurkolói egyesület tagjai, és csak azok kaphatnak majd támogatást, akik a szurkolói szektorba, rajtunk keresztül vásárolnak jegyet. A támogatás mértékéről, és a Final4 utazásról majd a későbbiek folyamán születik döntés, ennek nyilván feltétele a sikeresen megvívott Bajnokok Ligája negyeddöntő.