2016.02.03.

Kivonat a 2016. február 3-án megtartott elnökségi ülésről

1.napirendi pont: Szurkolói póló aktuális helyzete
Az elmúlt hétvégi mérkőzések folyamán a szurkolói pólókkal kapcsolatban az elnökség úgy döntött, hogy a 2016. február 19-i Sävehof elleni mérkőzésig ad lehetőséget a korábban megrendelt pólók átvételére, majd ezt követően bárki, aki meg szeretné vásárolni, megkapja a lehetőséget a póló azonnal átvételével, és nem rendelésével.
A Bucuresti elleni Bajnokok Ligája mérkőzés előtt és után annyira kevesen vittek el a pólóból, hogy az elnökség figyelembe vette a nem egyesületi tagok kéréseit, és vásárlási szándékait.
Utánrendelésre csak akkor kerül sor, ha a jelenlegi készlet jelentősen lecsökken, vagy elfogy, addig nem.

2. napirendi pont: Adó 1% különbözet
Gellért Tamás és Menyhárt Ferenc tájékoztatta az elnökséget, hogy a NAV-től érkezett tájékoztatás alapján a 2014. évi jövedelmek adójából felajánlott 1% különbözeteként 18.198,- Ft-ot kapunk még, így tovább emelkedett a felajánlás, amely így összesen 741.209,- Ft. Az elnökség valamennyi felajánlónak ezúton is kifejezi köszönetét.

3. napirendi pont: Mérkőzés utáni pacsizás, balesetveszély elkerülése
A bajnoki és nemzetközi mérkőzések után a szurkolói szektornál egyre nagyobb veszekedés, lökdösődés alakul ki a játékosokkal történő pacsizás, autogramgyűjtés, valamint fényképezés miatt, ezért tartotta fontosnak az elnökség meghívni a klub menedzsert, egyeztetni.
A szurkolók jelentős része nehezményezte, hogy a mérkőzés vége előtt helyenként 5 perccel megjelennek a szektor bejáratánál a gyerekek, és felmásznak a kerítésre várva a mérkőzés végi ünneplést, miközben zavarják a szurkolókat a mérkőzés megtekintésében, és a pályát is takarják előlük. Az elnökség tagjai hosszú viták és véleménycserék után megkérte Lencse Gyulát, hogy a következő bajnoki mérkőzésen figyeljék meg az eseményeket, és hivatalos ETO állásfoglalást követően a balesetveszélyes helyzetek elkerülése miatt, de a gyerekeknek a pacsizást, fényképezkedést, meg nem tiltva dolgozzanak ki egy megoldási javaslatot. A szurkolói elnökség, valamint a részt vevő ellenőrző bizottság tagjai is különböző nézeteket vallottak, ezért elnökségi határozat nem születhetett.

4. napirendi pont: Bajnokok Ligája utazás Bukarestbe
Gulyás Gábor tájékoztatta az elnökséget, hogy a Bajnokok Ligája a CSM Bucuresti elleni idegenbeli mérkőzésre is megszervezi a szurkolói utazást. A tervezett indulás: 2016. február 26. (péntek) éjfél a szokott helyről, Audi Aréna parkolójából. Az utazás során Segesvár történelmi központja és a Petőfi-emlékmű megtekintésére is sor kerül, míg a szállás Sepsiszentgyörgy melletti Bikfalván lesz. A szurkolók biztonsága érdekében bukaresti városnézés nem lesz, a városba a mérkőzés előtt mintegy 2 órával tervezünk megérkezni