2015.09.17.

Kivonat a 2015. szeptember 17-én megtartott elnökségi ülésről

1. napirendi pont: Szurkolói bérlet elszámolás
Menyhárt Ferenc titkár tájékoztatta az elnökséget, hogy a meghirdetett szurkolói őszi bérlet értékesítése véget ért. 386 db bérlet került értékesítésre, melyek árával augusztus 17-én a Látogatóközpont felé el is számoltunk. Az ETO KC és a Látogatóközponttal történő egyeztetés után az a megállapodás született, hogy szeptember 30-ig, ha még valaki szeretne szurkolói őszi bérletet vásárolni, részükre a lehetőséget megadjuk, és a bérletet elkészíttetjük.

2. napirendi pont: NAV 1% felajánlás
Menyhárt Ferenc tájékoztatta az elnökséget, hogy az ülés napján megérkezett a 2014. évi jövedelmek adójából felajánlott 1%, melynek nagysága az Egyesület történetének legmagasabb összege 723.011 Ft. Az elnökség valamennyi felajánlónak ezúton is kifejezi köszönetét. A jelenlegi tervek alapján ezt az összeget 2015 folyamán a távoli külföldi utazások támogatására fogjuk felhasználni.

3. napirendi pont: Bajnokok Ligája skopjei utazása
Gulyás Gábor tájékoztatta az elnökséget, hogy a Bajnokok Ligája főtáblájának elsőt mérkőzésre is megszervezi a szurkolói utazást. A skopjei helyszínre a hátralévő hazai mérkőzéseken lehet jelentkezni az utazási összeg befizetése mellett. Reményét fejezte ki az elnökség, hogy az áprilisban történt incidensek nem ismétlődnek meg, azaz a skopjei csapat az EHF szabályokat megtartva biztosítja az előírást, és a szabályokat a győri szurkolók részére.

4. napirendi pont: Bajnokok Ligája selejtezőre történt norvégiai utazás problémáinak megbeszélése
Gellért Tamás tájékoztatta az elnökséget, hogy a norvégiai utazás során a programokkal kapcsolatban nemtetsző vélemények is előtérbe jutottak, amik a csoport magatartását, viselkedését megosztották, és feszültséget keltettek.
Az utazás során a svéd-norvég határnál kialakult negatív helyzet (elmaradt a busz előzetes regisztrációja) az utaztató cég feladata lett volna, erre érdemes lenne felhívni a figyelmet, hogy ne csak a szurkolók, de a szervező is készüljön fel az útra, annak minden előírására. Ezzel szemben viszont a német területen történt gyors javításért, és a mielőbbi tovább utazásért tett erőfeszítését a VIP busz sofőrjének köszönjük.
Gellért Tamás és Gulyás Gábor közösen megjegyezte, hogy számukra is meglepetés volt Kelecsényi Ernő, az ETO KC elnökének gesztusa, amely a helyszínre érkező győri szurkolók meghívása volt egy italra, és ezt a gesztus nemcsak a saját nevükben, de a helyszínen tartózkodó minden szurkoló nevében szeretnék megköszönni.