2023.03.08.

Kivonat a 2023. március 8-án megtartott elnökségi ülésről

1. napirendi pont: FTC elleni hazai mérkőzés biztosítása
Az elnökség és Endrődi Péter egyeztetett, hogy az ETO-FTC mérkőzés biztosítása, rendszabálya hogyan kerüljön betartásra és milyen intézkedést kell megtenni. Egyértelmű volt a mi szándékunk, hogy a „kölcsönösség” jegyében kizárólag 1 dobot hozhatnak be az FTC szurkolók, semmi egyebet, és ezt ellenőrizni kell. Továbbá a zászlókat, molinókat is engedélyeztetni kell, és figyeljünk az FCK molinókra, drapikra, zászlókra egyaránt. Legyen megfelelően szigorú a fogadásuk, és úgy kell velük bánni, hogy a hazai szurkolók biztonságban érezhessék magukat.

2. napirendi pont: Közgyűlés időpont egyeztetés
Menyhárt Ferenc elnök tájékoztatta az elnökséget, hogy hivatalosan a következő hónapban lejár az elnökség mandátuma, utána nem hozhatunk döntést, ezért a közgyűlést áprilisban meg kell tartani. Április 7. nagypéntek, míg április 21. a Magyar Kupa Final 4 előtti nap, ezeken nem érdemes közgyűlést tartani, ezért április 14-ét javasolta az elnökségnek, akik ezt elfogadták. Emellett szó esett, arról, hogy ne kelljen minden évben a választások miatt rengeteg munkát pluszban elvégezni, ezért lehetne-e 3 évre szóló a megbízás. Gellért Tamás jelezte, hogy ehhez alapszabályt kellene módosítani, ami a közgyűlésen megoldható, és egyszerre meg is szavazható.

3. napirendi pont: Bajnokok Ligája negyeddöntő idegenbeli mérkőzés
Csapatunk a „B” csoport második helyén végzett, ezért a nyolcaddöntőben nem kell részt vennie, viszont a negyeddöntőben már igen. Az ellenfél vagy a dán Odense, vagy a norvég Storhamar csapata lesz. Az erőviszonyokat figyelembe véve sokkal valószínűbb a dán csapat, ezért Gulyás Gábor erre az utazásra készül. Az időpont ugyan még nem ismert, de Gábor számítása szerint kb. 45.000,- Ft/fő lenne a teljes útiköltség. Az egyesület vezetése döntött arról, hogy megfelelő létszám esetén indít második buszt, de néhány emberért nem. Ahhoz, hogy az elnökség a második buszt is elindítsa minimum 75 fő jelentkezése szükséges. Az elnökség döntött arról, hogy a kb. 45.000,- Ft/fő költség helyett – az egyesület támogatásával – 40.000,- Ft/fő összeget kell befizetnie a szurkolói egyesület tagjainak. 

4. napirendi pont: Bajnokok Ligája negyeddöntő hazai mérkőzés
Az elnökség és Endrődi Péter a tavalyi árakon állapodott meg a szurkolói jegyek árában a BL negyeddöntőre, azaz a bérlettel rendelkező szurkolók a saját helyükre 3.500,- Ft áron juthatnak hozzá a negyeddöntős jegyükhöz. Egyezség született arról is, hogy a 6 szurkolói szektorban fennmaradó helyekre elővásárlási lehetőség lesz a szurkolói egyesület tagjai részére, de ezeknek a jegyeknek az árát még nem véglegesítettük. A terv az, hogy előre rögzített dátumig fog az egyesület elővásárlással élni, és az el nem adott helyekre az adott határidő után a nyilvánosság is lehetőséget kap.

5. napirendi pont: Bajnokok Ligája Final 4 tervezett támogatása
Miután a közgyűlés, és az új elnökség megválasztása áprilisban megtörténik (de az elnökség maradhat akár a jelenlegi tagokból is), átbeszéltük, hogy érdemes lenne-e támogatni a Final 4 jegyét. Tavaly 5.000,- Ft-tal támogattuk azon szurkolói egyesületi tagok jegyvásárlását, akik a szurkolói szektorba vásárolták meg a jegyüket, ezt a lehetőséget idén is fel fogjuk kínálni. Tudjuk, hogy ez tavaly közel 1 millió Ft-os támogatást jelentett, de a mostani, erősen dráguló világban minden segítség fontos, ezért várhatóan ezzel a lehetőséggel idén is élni fogunk.

6. napirendi pont: Győri ETO KC felajánlásai és támogatásai
Endrődi Péter, mint meghívott vendég jelezte, hogy meghívása után egyeztetett az ETO KC vezetőivel, hogy milyen támogatást tudnak adni szurkolóknak a következő hónapokban. Egyrészt a BL negyeddöntős jegyárat nem változtatják, másrészt a Tatabányán megrendezésre kerülő Magyar Kupa négyes döntőjére 2 db buszt bocsátanak a szurkolók rendelkezésére, valamint ugyancsak 2 buszt bocsátanak rendelkezésünkre a június eleji Bajnokok Ligája Final 4 utazásra is. Ezeket a felajánlásokat megköszöntük, és elfogadtuk.