2015.10.08.

Kivonat a 2015. október 8-án megtartott elnökségi ülésről

1. napirendi pont: Aktuális helyzetkép szurkolói bérlet és tagsággal kapcsolatban
Menyhárt Ferenc titkár tájékoztatta az elnökséget, hogy jelen pillanatban 2.418.000 Ft összegű tagdíjbevétellel rendelkezünk, és mellette összesen 392 őszi bérletet értékesítettünk, és 27 tavaszi bérletet fizettek már ki a szurkolók.

2. napirendi pont: Bajnokok Ligája utazás megszervezése az aktuális migráns helyzet mellett
Gulyás Gábor és Gellért Tamás a fenti utazással kapcsolatos egyeztetés miatt hívta meg Lencse Gyulát, hogy a klub részéről is kapjanak a szurkolók segítséget, hogy a lehető legbiztonságosabban juthassanak el a szurkolók Skopjéba.
A klub és az egyesület megkereste a Belügyminisztériumot és a Külügyminisztériumot, valamint Macedónia magyar konzulátusát és az egyeztetések alapján alakult ki a folyamatos rendőri készenlét, figyelő szolgálat, útvonal-tervezés, valamint külön felhívásra kerül az utazók figyelme fokozott határellenőrzésre is.

3. napirendi pont: Bajnokok Ligája bécsi és dániai utazása
Gulyás Gábor tájékoztatta az elnökséget, hogy a Bajnokok Ligája hátralévő két mérkőzésre is megszervezi a szurkolói utazást. A bécsi helyszínre, mint minden alkalommal túljelentkezés várható, ezért az elnökséget kéri, hogy az eddigi megszokott előnyöket (rendszeres külföldi, majd belföldi szurkolói utakon való részvétel, aztán egyesületi tagság) továbbra is fenn kell tartani. Az elnökség teljesen egyértelműen támogatta Gulyás Gábor kérését.
A bécsi utazásra azonban korlátozott számban jut az egyesület a klubbal történt korábbi egyeztetés alapján jegyekhez, de lehetőségünk lesz, hogy a belépőjegy eredeti árán további szurkolókat utaztathassunk. Akik vállalják a jegy ellenértékének kifizetését, és a szurkolói busszal szeretnének utazni, részükre ezt a lehetőség az egyesület biztosítani fogja.
A dániai utazással kapcsolatban Gulyás Gábor arra kérte az elnökséget, hogy az egyesület lehetőségeit figyelembe véve, támogassa az utazást, hiszen távoli, költséges utazásról van szó, ahova kevesebb szurkoló szokott eljönni. Az elnökség megbeszélte a részleteket, és úgy döntött, hogy 5000 Ft/fő támogatást szavaz meg, így a tervezett 27.000 Ft/fő ár helyett minden egyesületi tagnak csak 22.000 Ft-ot kell majd fizetnie.
A fenti két utazásra a hazai mérkőzések előtt és után lesz lehetőség jelentkezni, és az utazók listáját az eddigieknek megfelelően Gulyás Gábor rendezi.

4. napirendi pont: Szurkolói póló
Gellért Tamás tájékoztatta az elnökséget, hogy az ETO KC-vel, valamint a jelenlévő Lencse Gyulával folytatott egyeztetés alapján a korábbi ígéretnek megfelelően elkészítésre kerül a szurkolói póló. A két fél álláspontja teljesen megegyezik abban, hogy ilyen pólója csak a szurkolói egyesület tagjainak lehet, más szurkoló részére értékesítésre nem lesz mód. A mintát nemcsak fényképen, de 1 példányban megmutatta az elnökségnek. A hosszas véleménycserék, külső formák alapján az elnökség úgy döntött, hogy a szurkolókkal is egyeztet, de maximálisan partner a póló elkészítésében, de annak anyaga, kinézete még a későbbiek folyamán is egyeztetésre kerül. A póló jelenlegi ára 4500 FT, melyre tekintettel támogatókat keres az elnökség, mert ennyit a szurkolók legfeljebb egy harmada áldozna. Felmerült egy pamut póló lehetősége is, erről a későbbiek folyamán is egyeztetés történik. Bár az ETO terveiben az szerepelt, hogy a hazai BL mérkőzéseken már ebben jelenjenek meg a szurkolók, de az előttünk lévő időben erre semmi reális esély sincs. Az egyesület elnöksége sajnálatát fejezte ki, hogy már májusban szó volt az egységes pólóról, de az elmúlt hónapokban az ETO döntésére, véleményére vártunk, és megfelelő időbeosztással a Bajnokok Ligája mérkőzéseire el lehetett volna ezt készíteni.