2012.10.11.

Kivonat a 2012. október 11-i Elnökségi Ülésről

1. napirendi pont: Szurkolói Bajnokok Ligája bérletek értékesítésének befejezése és elszámolás
A 2012-13 évi Bajnokok Ligája sorozatra vásárolható szurkolói bérletek határideje 2012. október 5-én, pénteken este lejárt. Határidőre 280 szurkoló rendezte a bérlet árát, 20 szurkoló nem vásárolt bérletet. A határidőt követően többen rendezték volna a befizetésüket, de már nem tehették.
A 280 bérletet igénylő nevét és bérletének sorszámát az ETO felé elküldtük, valamint a 20 bérletet nem váltóét is, és az ETO töltötte fel a BL mérkőzésekre való érvényességet a bajnoki bérletekre.
Az ETO felé az elszámolás, azaz a 280 bérlet kifizetése megtörtént.

2. napirendi pont: Bajnokok Ligája idegenbeli szurkolói utak szervezése és szabályai
A Szurkolói Egyesület mindhárom idegenbeli Bajnokok Ligája idegenbeli útra szervez utazást. Kolozsvárra 2012. október 19-én péntek esti 23 órás indulással, és vasárnap hajnali hazaérkezéssel, melynek díja 11.000 Ft, valamint Ljubljanába 27-én vasárnap hajnali 5 órás indulással, és másnap, hétfői hajnali 3 órai érkezéssel, az út díja 8.500 Ft. Mindkét útra 1000 Ft/fő áron biztosítás is köthető.
Ljubljanába Tóth László is szervez utat, mely két napos lesz, vasárnap reggeli indulással, és hétfő esti hazaérkezéssel, helyi szállással, az útdíja 18.500 Ft.
Kaproncára a szervezés később kezdődik meg.
Kolozsvárra az ETO előzetes igényfelmérést készítetett, mely alapján 220 fő szurkolói igény került leadásra, melyet Gulyás Gábor a jelentkezők alapján 200 főre módosított.
A biztonsági szervezés miatt előbb a győri, majd az országos Rendőr-főkapitánysággal is megkezdődött az egyeztetés.

3. napirendi pont: Megérkezett a NAV-tól az 1%, feladatok, határidők
A 2011. évi jövedelmek után a 2012. évi adóbevallások során a személyi jövedelemadóból felajánlott 1% összege, 281.845 Ft, 2012. október 2-án megérkezett a számlánkra.

4. napirendi pont: Az Érd-ETO és Veszprém-Fehérvár szurkolói út tanulságai
A két mérkőzésre tervezett szurkolói út ötlete nagyon jónak tűnt, hiszen alig pár óra alatt az ETO csapaton kívül, a közvetlen utánpótlás játékosainkból álló Veszprém mérkőzését is megnézhettük. Utólag értékelve a legnagyobb hiba az volt, hogy eredetileg „csak” az érdi kirándulás volt meghirdetve, és menet közben alakult át. Azon szurkolók viszont, akik csak Érdre utaztak volna, és a veszprémi utazás nem fért volna be az idejükbe, ők önként lemondtak az útról, elkerülve az út közben kialakuló szurkolók közötti feszültséget.
A dupla mérkőzés terheibe az ETO semmit sem segített, ők az ETO mérkőzéseire való utazást támogatják, ezt a „dupla meccses” kört nem. Ezt a magunk részéről sajnálatosnak tartjuk, hiszen nemcsak nem éreztük az ETO támogatását a szervezés közben, de kéréseinkből semmi sem teljesült…
Ezúton viszont köszönjük az autóbusz többlet költségeit magára vállaló Bedők cégnek, hogy a veszprémi kerülő miatti többlet költséget nem hárította át a szurkolókra.