2024.04.03.

Kivonat a 2024. április 3-án megtartott elnökségi ülésről

1. napirendi pont: Bajnokok Ligája negyeddöntő hazai mérkőzés jegyei
Menyhárt Ferenc tájékoztatta az elnökséget, hogy a szurkolói Egyesület nagyon sok tagja már megvásárolta a jegyeket, és sok, szabadon lévő hely is gazdára talált. A kérdés az, hogy meddig tartsuk meg a bérleteseinknek a saját helyét, azaz meddig kelljen számukra jelezni, hogy jönnek-e a mérkőzésre vagy sem. Több dátum közül egyeztetett az elnökség, végül az a döntés született, hogy a 2024. április 21-én megrendezésre kerülő, Kisvárda elleni hazai bajnoki mérkőzés alkalmával még biztosítja a bérleteseknek a saját helyére az elővásárlási lehetőséget, utána pedig a megmaradt szabad helyek közül bárki választhat.

2. napirendi pont: Szurkolói közgyűlés ideje
Menyhárt Ferenc tájékoztatta az elnökséget, hogy 2024-ben is meg kell tartani a közgyűlést, amit ráadásul 15 nappal a közgyűlés napja előtt a honlapon meg kell hirdetni. Látva a májusi fordulókat, illetve a bajnokok Ligája negyeddöntő utáni feladatokat, jó lenne a Bajnokok Ligája negyeddöntő előtt megtartani. Természetesen ilyenkor van időnk a május 31-ig kötelező adóbevallások elkészítésére is. Az elnökség mérlegelte a lehetőségeket, és a hétvégi programokat, ezért 2024. április 19 péntek mellett döntött. 

3. napirendi pont: Bajnokok Ligája negyeddöntő idegenbeli mérkőzés 
Gulyás Gábor tájékoztatta az elnökséget, hogy a pontos kezdési dátum alapján megszervezte a Bajnokok Ligája negyeddöntő első mérkőzésére az utazást. A tervezett útvonal szerint, győri indulással elmegyünk a dániai Hirtshals kikötőig, onnan komppal átmegyünk Norvégiába, Kristiansandba. A buszok maradnak Dániában, ahol a sofőröknek lesz szállás. Norvégiában a szálás elfoglalása után városnézés, majd 18 órakor mérkőzés. Utána vissza a szállásra, pihenés, majd a reggeli komppal vissza Dániába, végül a busszal haza. A tervezett költség, mintegy 100.000,- Ft/fő. Várhatóan az önkormányzati pályázatból és egyéb támogatásokból befolyó extra bevételek miatt az elnökség hosszú egyeztetést követően úgy döntött, hogy 70.000,- Ft-ban határozza meg a szurkolói Egyesület tagjai számára a költséget, természetesen e felett van a biztosítás költsége. Jelentkezni a szokásos módon Gabinál lehet, és utalással vagy készpénzben lehet fizetni.

4. napirendi pont: Grábics László által benyújtott panasz vizsgálata
Menyhárt Ferenc tájékoztatta az elnökséget, hogy Grábics László 2024. március 14-én írásbeli panaszt nyújtott be Gulyás Gábor ellen, a 2023. június 4-én, a Final4 elődöntő után a szurkolói buszon elhangzottak miatt, amit alapszabály-ellenesnek, és becsületsértőnek tart. Az elnökség Gulyás Gáborral felidéztette az aznap elhangzott mondatokat, elmondta, hogy ilyen, és ehhez hasonló mondatok nem hangoztak el, senkit sem sértett meg. Az utazások alkalmával mindig mindenkit megvártunk, soha nem pontos időt előírva indultunk haza, hanem csak és kizárólag úgy, hogy minden utast megvártunk. Ha kellett, meg is kerestük az utasokat, hiszen több alkalommal is előfordult, hogy többen a sötétben nem találták meg a buszt. Az elnökség egyértelműen megállapította, hogy az, hogy soha senki nem maradt ott egy utazásnál sem, az tény, ahogy az is tény, mindig mindenkit megkerestünk, összeszedtünk, és ugyancsak tény, hogy pontos időpont sohasem hangzik el, csak annyi, hogy az adott esemény vége után mindenki menjen a buszhoz a lehető legkorábban, hogy indulni tudjunk. Az elnökség 11 hónap után nem tudja felidézni az ott elhangzott szavakat, ezért úgy döntött, hogy a panasz bejelentése utáni eljárást szankció kiszabása és fegyelmi következmények nélkül a lezárja.