2022.10.27.

Kivonat a 2022. október 27-én megtartott elnökségi ülésről

1. napirendi pont: 2022/2023-as szezon bérlet és tagdíj helyzet
Menyhárt Ferenc tájékoztatta az elnökséget, hogy a tagdíj bevételünk már meghaladta a 3 millió Ft-ot, miközben 527 bérletet sikerült értékesítenünk, azaz 41 db-bal többet, mint tavaly. A bérletek közül mindegyik átadásra került már, ezzel legalább nem lesz gond. A szurkolói bérletezést ezzel az idei szezonra lezártuk.

2. napirendi pont: Jegyek vásárlási lehetősége a szurkolói szektorba
Az ETO KC-val történt egyeztetés után a szurkolói szektorba is lesz mód jegyeket vásárolni. Emiatt kért tőlünk véleményt, hogy milyen módon lehet ezt rendezni. Megbeszéltük, hogy a „B” közép kér szektorába, azaz az IB és a HJ szektorba ne legyen jegy eladás, a másik négy szektorba pedig gond nélkül lehet.

3. napirendi pont: Jelenlegi helyzetkép, 1%
Menyhárt Ferenc tájékoztatta az elnökséget, hogy az Egyesület jelenleg 6.3 millió Ft lekötéssel rendelkezik, miközben 2,2 millió Ft van a bankszámlánkon és közel 2,6 millió Ft van a házipénztárban, azaz a decemberi utazások támogatását ez alapján is tudjuk tervezni.
Továbbá Menyhárt Ferenc tájékoztatta az elnökséget, hogy a NAV-tól 1% felajánlás címén szeptember 26-án érkezett meg az utalás, ami 534.625,- Ft-ot jelentett.

4. napirendi pont: Utazások elszámolása, decemberi utazások
Gulyás Gábor tájékoztatta az elnökséget, hogy a már lezajlott Esbjerg ellni idegenbeli utazást az elnökség támogatta, a végleges számok szerint 425.000,- Ft támogatás volt, miközben a Storhamar elleni idegenbeli utazás mintegy 1 milliós támogatást kapott. 
Gulyás Gábor jelezte, hogy a decemberi utazások szervezése is megtörtént, árajánlatokkal. 
A bukaresti utazás esetében a korábbi bikfalvai szállás nem működik, viszont Sepsiszentgyörgyön tudnánk szállást kapni 2 ágyas szobákban, illetve a programba egy városnézést is tervezett. A jelenlegi helyzetben 35 euro a szállás, amely tartalmazza a vacsorát és a másnapi reggelit is. Az autóbusz költsége mintegy 30.000,- Ft/fő, azaz a teljes költség 47-48.000,- Ft/fő. Az elnökség támogatja az utazást és 40.000,- Ft-ban határozta meg a befizetendő összeget. 
A Podgorica elleni utazás esetében a korábbi hazautazások és határátlépések tapasztalatai alapján Horvátországon keresztül jönnénk hazafelé is, a megszokott budvai Kangaroo hotel szállással. A szállás 25 euro/fő, az utazás kb. 40.000,- Ft/fő, azaz valamivel 50.000,- Ft/fő feletti az egy főre jutó költség. Az elnökség itt is 40.000 Ft/fő szurkolói befizetést vár el, és ezt az utazást is tudjuk támogatni.
Gabi kérése alapján várhatóan november közepétől lehet az utazásokra jelentkezni.

5. napirendi pont: Szurkolói tagsági igazolványok legyártása
Menyhárt Ferenc tájékoztatta az elnökséget, hogy árajánlatot kért és kapott a Szurkolói Egyesület új tagjai részére a tagsági kártyák legyártásához. A fényképeket meg kell szerkeszteni, ezt Kiss Eszter vállalta, és egyben tudjuk elküldeni, mellékelve egy listát a tagsági számokkal és nevekkel. A gyártás várható ideje 10-15 munkanap. Az elnökség reményét fejezte ki, hogy a decemberi folytatásra az igazolványok elkészülnek, és ki fogjuk tudni őket osztani.

6. napirendi pont: MCC Kerekasztal megbeszélés
Kiss Eszter tájékoztatta az elnökséget, hogy 2022. október 8-án részt vett a MCC Kerekasztal megbeszélésén, képviselve a szurkolókat. A megbeszélésen a Mosonmagyaróvár kézilabda csapatának sportpszichológusa, az ETO részéről Fata Edina, valamint ő vett részt komoly érdeklődő közönség előtt. A téma pedig a konfliktuskezelés a pályán, a pályán kívül, illetve a sport, a szurkoló tábor szervezése, az ehhez kapcsolódó feladatok voltak. A nagyon jó hangulatú megbeszélés mintegy másfél órát tartott.

7. napirendi pont: Egyeztetési feladatok az ETO KC-vel
Több mérkőzés miatt egyeztetés szükséges az ETO KC-vel. Egyrészt a Siófok klub által megfogalmazott elképesztően túlzó jegyárak, mely alapján 5.800,- Ft lenne a vendégszurkolók számára a belépőjegy, ez sok szurkoló számára elképesztő összeg a mostani helyzetben, hiszen hétközi mérkőzésről van szó, azaz főleg idősebb szurkolók fognak utazni. A visszajelzések szerint sok szurkoló jelezte, hogy ilyen jegyár mellett NEM fog utazni, egész egyszerűen nem ér meg annyit a mérkőzés. Azaz vagy nagyon kevés szurkoló indul el, vagy nem lesz szurkolói igény a mérkőzésre.
Másik egyeztetési feladat a decemberi FTC elleni idegenbeli mérkőzés, ami a tavaszi mérkőzés alapján komoly kéréseket fogalmaz meg. Legyen kiemelt kockázatú a találkozó. Mivel komoly provokációtól is tartunk, védjen bennünket a csarnok saját biztonsági szolgálata, és ha kell, kísérjen el minket a Patent Kft, legyen „garantálva” a szurkolók biztonsága, és. Amennyiben a szurkolók számára nem lesz a biztonság garantálva, nem fogunk elmenni, mert az áprilisi események sok szurkoló számára elfogadhatatlanok voltak.