2013.02.07.

Kivonat a 2013. február 7-i elnökségi ülésről

1. napirendi pont: Elhunyt Böcskei István, Böcsek
2013. január 31-én autóbalesetben elhunyt Böcskei István „Böcsek”, tájékoztatta az elnökség valamennyi tagját aznap késő este, illetve másnap kora hajnalban Győri Zoltán. A szurkolók között is népszerű társunkra a társa kérésének megfelelően nem a soron következő Bajnokok Ligája mérkőzésen, hanem a hazai, Vác elleni bajnoki mérkőzésen gyertyagyújtással emlékezünk. Temetésére Szárföldön kerül sor.
Emlékét a Győri ETO Kézilabda Szurkolók Egyesületet megőrzi!

2. napirendi pont: Szurkolói Bál tapasztalatai
A Győri ETO Kézilabda Szurkolók Egyesülete az elmúlt évek sikeres szervezése után újra bált rendezett 2013. január 26-án szombaton. Létszámilag kb. 70-75 fő vett részt, melyek közül nagyon sok volt az új arc. Az általános visszajelzés nagyon pozitív volt, melyek alapján várható, hogy jövőre is sokan el fognak jönni. A bál sztárvendége Heidi Löke volt, aki a kisfiával érkezett, és Ambros Martín vezetőedző, aki rendkívül nagy örömmel fogadta el a meghívást. A sikeres lebonyolításhoz Hajzók Gyula agilis hozzáállása, segítőkészsége is jelentősen hozzájárult, melyet az Egyesület ezúton is szeretne megköszönni.
A bálon azonban volt egy társaság, akik közül az egyik résztvevő viselkedésével kivívta a normális szurkolók ellenszenvét.
Ennek a csoportnak a viselkedését, és emberi magatartását tegyük szóvá Hajzók Gyulának.
Menyhárt Zoltán hozzászólásában jelezte, bár jelentős bevételt hozott a csoport, de viselkedésük, hozzáállásuk sok vendég kedvét vették, illetve vehették el a jövő évi báltól. Gellért Tamás kérdezte, hogy segít-e az, ha a fenti események miatt beszél Hajzók Gyulával, mire Gulyás Gábor jelezte, hogy szeretne Ő egyeztetni, és szeretné az elnökség felhatalmazását megkapni, hogy ő egyeztessen, mert a bál megszervezésében is folyamatos segítsége volt a Gyulának, ezért a bál visszajelzését is szeretné Ő tolmácsolni. ermészetesen a negatív csoporton kívül, a szervezés, a vacsora miatt a bálról kialakult képet folytatni kell, és jövőre megint meg kell tartanunk.
Rákosi Zsolt jelezte, hogy a tanulságokat le kell vonni, de Hajzók Gyula azt enged be, akit akar ugyan, de korlátozni kell, hogy szurkolói bálon szurkolói ajándékot, csak szurkoló nyerhessen meg. Ezek a szurkolói emléktárgyak nekünk szurkolóknak jelentenek értékét, és nekünk fontosak, és MI szurkolók legyünk az ilyen rendezvényen egyre többen, hogy nekik ne legyen helyük sem.
Menyhárt Zoltán jelezte, amíg Heidi és Ambros viszi a bál pozitív hírét, valamint a megjelent szurkolók, addig növekedni fog a részt vevők száma, de az egyesülettől független, így viselkedő személyek támogatására nem vagyunk rászorulva.
Menyhárt Ferenc szerint öröm volt a bálon részt venni, sokan visszajáró vendégek, és azok is, akik először voltak ott, jól érezték magukat. Ezt a csoportot nem szabad beengedni, mert sem viselkedésben, sem emberi hozzáállásban nem ütik meg azt a normát, amit mi elvárnánk.
Gellért Tamás, mint elnök összefoglalásul jelezte, hogy a bál célja a szórakoztatás, és ne a bevétel játssza a főszerepet. Jöjjenek minél többen a játékosok, és a vezetők egyaránt, bár magyar játékos még nem volt a bálon, de az, hogy Heidi Lökén kívül Ambros Martín is eljött, és a bál jó hírét viszi, reményt ad arra, hogy jövőre több játékos jelenik meg. Mindketten rendkívül közvetlenek voltak, és nagyon barátságosak, igazi örömben töltötték ezt a néhány órát.
És még valami: szeretnénk kalapot emelni Heidi Löke előtt, aki a tombolára 2 db dedikált könyvét és 2 db dedikált norvég válogatott mezét hozta el.
A bál krónikájához tartozik, hogy ebben a közösségben találkozhattunk utoljára Böcsekkel, aki jól érezte magát, táncolt, és nagyon boldog volt…

3. napirendi pont: Szurkolói Bajnokok Ligája középdöntőjére szóló bérletek értékesítésének folytatása
A 2012-13. évi Bajnokok Ligája középdöntő sorozatra vásárolható szurkolói bérletek határideje az ETO KC-val történt egyeztetés után megváltozott: utalásos fizetésnél a pénz bankszámlára beérkezésének határideje: 2013. január 23. szerda, míg készpénzzel történő fizetés esetén január 25., az Érd elleni bajnoki mérkőzés után volt. A vásárlás konkrét időpontjairól a mérkőzések előtt a honlapon tájékoztattunk mindenkit. Határidőig annak a 300 szurkolónak volt lehetősége Bajnokok Ligája bérletet váltani, akik rendelkeznek szurkolói bajnoki bérlettel. Az árusítás lezárásáig 282 fő vásárolta meg bérletét, és az ellenértéket 2013. január 28-án az ETO KC által megadott számlaszámra átutaltuk, és elszámoltunk a klubbal. Az ETO-val történt egyeztetés alapján, bármilyen technikai probléma elkerülése miatt a fizetők, és a nem fizetők listáját is elküldtük az ETO-nak, de minden mérkőzésen Gellért Tamásnál és Menyhárt Ferencnél is ott lesznek.

4. napirendi pont: Bajnokok Ligája középdöntőjére szóló idegenbeli utazások (Randers – Dánia, illetve Larvik – Norvégia) szervezése
Az előző elnökségi ülésen meghirdetett formában zajlottak a jelentkezések a Randers HK – Győri Audi ETO KC Bajnokok Ligája mérkőzésre és a Larvik HK – Győri Audi ETO KC Bajnokok Ligája mérkőzésre. Mindkét út szervezését, és a jelentkezők összeírását, a foglalók összeszedését Gulyás Gábor vállalta magára, aki jelezte, hogy ha az utazások valós ára ennél több lesz, mely valószínű, akkor a Szurkolói Egyesület támogassa az utazást a különbözettel, melyet az elnökség egyhangúlag megszavazott.