2011.09.29.

Kivonat a 2011. szeptember 29-i elnökségi ülésről

1. napirendi pont: A 2011. október 1-3-i dániai út megszervezésével és elszámolásával kapcsolatos ügyek (első idegenbeli BL utazás)
Gulyás Gábor, tájékoztatta az elnökségi tagokat, hogy az út megszervezésére nagyon rövid idő állt rendelkezésére, ezért nem volt mód az eddig megszokott előlegek beszedésére. Az előleg az eddigi szabályok alapján nem járt vissza, ha valaki lemondta az utazást. Az előzetes létszám alapján 24.000 Ft/fő utazási költség került megállapításra. A sok lemondás miatt a létszám 25-30 főre csökkent, ami jelentősen megemelte az egy főre eső költséget, kb. 40.000 Ft-ra. Mivel valószínűsíthető, hogy sokan nem vállalták volna ezt a költséget, így az egyesület elnökségét kéri fel támogatásra. A jelenlévő 4 elnökségi tag egyhangúan úgy döntött, hogy az utazási különbözetet az egyesületet támogató SZJA 1%-ból fogja kiegészíteni, és nem ró nagyobb terhet az utazókra. Így egyrészt megvalósul az 1% olyan célú felhasználása, amely az alapszabályban szerepel, másrészt az utazók is elviselhető költséggel tudnak számolni.

2. napirendi pont: Szurkolói Egyesült által rendezett kispályás focitorna
Gulyás Gábor előadta, hogy a Szurkolói Egyesület tagjait korábban már több tornára is meghívták, többek között Szlovákiába, Dunaszerdahelyre is. A tornán külön szerepet szánnának a szombathelyi és környéki csajoknak is, akik szívesen fociznak. Az elnökség támogatja az elképzelést, de a részletek pontosítását és egyeztetést kérnek. A tornára november közepén Győrben, a Győr Arénában kerülne sor, a torna megszervezésére pedig Menyhárt Zoltánt kéri fel az elnökség. Menyhárt Zoltán már előzetesen egyeztetett az Aréna üzemeltetőjével. A pálya bérleti díja, valamint az 1-3 helyezetteket részére a kupa megvásárlása jelent anyagi terhet, ezt az elnökség döntése alapján a szurkolói egyesület – az eddigiekhez hasonlóan – kifizeti.

3. napirendi pont: Jelenlegi taglétszám, szurkolói és Bajnokok Ligája bérlet-helyzet
Menyhárt Ferenc titkár tájékoztatta az elnökséget, hogy a szeptember 23-i adatok alapján 329 taggal rendelkezik az egyesület, melyből 51 tag új. Az előző évi 384 tagból 278 újította meg tagságát, ami mindössze 72%. A Szurkolói Egyesület 198 darab szurkolói bérletet, valamint 181 db Bajnokok Ligája szurkolói bérletet értékesített. Miután az ETO vezetésétől 200 db szurkolói bérletet kaptunk, így további 20 szurkolói bajnoki bérletet igényeltünk.

4. napirendi pont: Bajnokok Ligája további idegenbeli külföldi útjainak szervezése, előírásai
Az elnökség jelen lévő 4 tagja egyhangúan döntést hozott arról, hogy a későbbi két útra csak azon szurkolók jelentkezését fogja elfogadni, akik egyrészt szurkolói egyesületi tagok, másrészt rendelkeznek hazai Bajnokok Ligája bérlettel. A szabályozás vonatkozik a Gulyás Gábor és Tóth László által szervezett utakra egyaránt. Amennyiben a fenti szabállyal jelentkezők száma meghaladja a kapott jegyek számát, akkor az idegenbeli utazásokon való részvétel alapján súlyoz az elnökség a részvételt illetően. A szabályt az előzetes nagyszámú jelentkezés miatt hozta az elnökség, de leszögezték, amennyiben a fenti előírásokon felül van felhasználható jegy, akkor az elnökség dönt az utazókról, de a szurkolói egyesület tagságot mindenképpen előírja.