2012.01.05.

Kivonat a 2012. január 5-i elnökségi ülésről

1. napirendi pont: A győri ETO férfi kézilabda csapat honlapjának további sorsa
Gulyás Gábor tájékoztatást kért az elnökség jelen lévő tagjaitól, hogy a bajnokságtól köztartozásai miatt kizárt Győri ETO KC férficsapatának a honlapjával kapcsolatban, mivel a mostani bajnokság folyamán, ugyanúgy, mint korábban, a Szurkolói Egyesület fizette a honlap díját. Kérdése az volt, hogy meddig van fizetve, fel lehet-e mondani, ha igen, mikortól. Véleménye szerint csapat hiányában teljesen feleslegessé vált a honlap.
Gellért Tamás tájékoztatta, hogy 2011. év végéig van fizetve a honlap, negyedévente, és utólag történik a fizetés. Egyeztetni fog a honlap szolgáltatójával, hogy milyen feltételekkel, és milyen határidővel lehet felmondani, valamint fenntartható lenne-e a honlap neve, web címe, egy esetleges későbbi újraindítás esetére.

2. napirendi pont: Ajándékbolt sorsa 2012-ben
Az elnökség korábbi megbeszélései alapján ezúttal is tárgyalt az ajándékbolt sorsáról, illetve arról, hogy a szurkolói ajándékok (pólók, sálak…) értékesítésére a szezon folyamán milyen módon kerülhet sor. Az ajándéktárgyak értékesítésénél nincs jelentős forgalom, de az egyesület pénze benne van az árukban. Az elnökség megállapodott abban, hogy a 2011-12-es kézilabda szezon végén visszatér erre a témára.

3. napirendi pont: 2011. évi adók 1%-os felajánlásának marketingje
Az elnökség megvitatta, hogy a 2009. évi SZJA 1%-os felajánlások eredménye (563 ezer Ft) és a 2010. évi SZJA 1%-os felajánlások (250 ezer Ft) között mi okozta a jelentős csökkentést. A legfontosabb okként került elő, hogy tavaly későn kezdte az Egyesület akkori elnöksége kiosztani az Egyesület adószámát, és az 1% felajánlására vonatkozó lehetőséget. Idén ezért nagyon korán, már 2012. január 6-án a Bajnokok Ligája II. csoportkörének szurkolói bérlet megvásárlásakor, illetve az FTC elleni idegenbeli mérkőzés jegyének megvásárlásakor tájékoztatja erről a tagságot.

4. napirendi pont: FTC elleni 2012. január 11-i mérkőzéssel kapcsolatos teendők, egyeztetések
Gulyás Gábor, mint az elnökség, utazásokért felelős tagja tájékoztatja az elnökségi tagokat, hogy az egész szezon során a hazai bajnokságban a legnehezebb út a FTC elleni idegenbeli út megszervezése, mégpedig a szurkolók biztonsága miatt. Ezen ok miatt egyeztetett az FTC biztosításért felelős személyével, Hemela Zsolttal, akivel közösen szervezték meg a csarnokon belül az ETO szurkolók biztonságos szórakozásának lehetőségét és feltételeit. A rendőrséggel is felvételre került a kapcsolat, buszonként 2-2 rendőr vigyáz majd az ETO szurkolókra, illetve Győrből 10, a győri szurkolók hazai mérkőzéseit biztosító cég alkalmazottja kíséri majd az ETO szurkolóit. Azok a szurkolók, akik ittas állapotban, vagy oda nem illő zászlókat hoznak magukkal, azokat kivezetik a csarnokból. Engedélyt 1 dob bevitelére kaptak a győriek, ezt szeretné még eggyel megemeltetni Gulyás Gábor, és 2 dobot bevinni. Továbbá fontos, hogy a zászlók rendőrségi pecséttel (rendőrségi engedéllyel) kell rendelkezni, amelyik zászlón ilyen nincs, azt el sem visszük magunkkal. Szigorú átvizsgálás várható, a jegyek pedig 2500 Ft/db áron már megérkeztek, értékesítésük a 2012. január 6-án megrendezésre kerülő Győri ETO-Veszprém meccsen kerülnek sor az előzetesen jelentkezők számára. Jeggyel nem rendelkező szurkoló nem szállhat fel a január 11-i mérkőzésre szervezett szurkolói buszra.

5. napirendi pont: Generali Biztosító támogatása
Gellért Tamás 2011. év végén aláírt egy támogatási szerződést a Generali Biztosítóval, akik 300.000 Ft egyszeri támogatást adnak a szurkolói Egyesületnek. Gellért Tamás jelezte, hogy a biztosító keresett meg minket, a támogatás létrejötténél jelentős szerepet játszott Varga László tagunk, akinek ezúton is köszönjük a segítséget. A támogatást a február eleji spanyolországi útra fogjuk felhasználni.

6. napirendi pont: 2012. február 2-7-i spanyolországi út szervezésének fejleményei
Az úttal kapcsolatban a nyitott kérdések egyre inkább rendeződni látszanak. Már tényként kezelhető a pamplonai szállás, a Burlada Hotel, ahol tavaly is megszálltunk. Barcelonában is megszervezésre került a szállás, a belvárosban, ahol 8 ágyas szobákban leszünk elhelyezve, 50-100 méteres körzetben van metró megálló, a stadion kb. 3 km-re, a sétálóutca kb. 2,5 km-re van, míg a tengerpart is a közelben van. A tranzitszállás helyszíne is megvan. Odafele Monaco környékén, vagy Nizza városában lesz, visszafelé pedig az olasz-francia határ környékén, de nagy valószínűség szerint még francia területen, a tervek szerint F1 hotelben.
Az eredeti terveknek megfelelően az utazás ára 55.000 Ft lesz fejenként + biztosítás. A Barcelona labdarúgó belépője ezen felül értendő. Amennyiben a valós költségek meghaladják a beszedett összeget, azt a Generali Biztosító támogatásából, illetve az egyesület megtakarításából fogjuk fedezni. A jelentkezők jelentős száma miatt felmerült egy második busz indítása is, ám egy 18 fős kisbusz teljes költsége, és az autópályadíjak olyan kiadások, hogy kb 100.000 Ft-ba kerülne fejenként, ezért ezt a lehetőséget az elnökség egyhangú szavazással elvetette.

7. napirendi pont: Bajnokok Ligája bérlet helyzet
A Bajnokok Ligája II. csoportkörére 2011. december 29-én megkezdődött a szurkolói bérletek árusítása, melyre az Érd elleni hazai bajnoki mérkőzés előtt volt először alkalom. Az akkor fizető szurkolók, valamint az elnökségi ülésig a számlára utaló tagok eddig 70 bérletet vásároltak meg, amely az őszi 203 db-hoz képest közel 1/3-ada. A következő alkalom a 2012. január 6-án megrendezésre kerülő hazai Veszprém elleni bajnoki mérkőzés, illetve a január 15-i Siófok elleni mérkőzés. Tekintettel arra, hogy a papírlapok helyett vonalkódos műanyaglapos bérlet kerül legyártásra, így az igénylési határidő január 31-re módosult.