Sima győzelem


A Győri Audi ETO KC könnyed játékkal lépett túl a Siófokon.

Győri Audi ETO KC – Siófok KC 36-20 (19-9)
Győr, 1000 néző. Vezette: Ács Zsolt, Báder Róbert
ETO: Pálinger, Haraldsen, Pásztor – Amorim 1, Bradeanu 4, Gros 6/2, Hornyák, Kovacsics 4, Mayer 4, Mravikova 6, Orbán 2, Palkó 2, Planéta 1, Schatzl, Spiridon 1, Szegedi 5.
Edző: Konkoly Csaba
Siófok: Lajtos, Scholtz, Hrankai – Bloj 4, Daróczi, Hanczvikkel, Hosszu, Kiss 3, Kovács 3/1, Szalai 2, Szepesi 5/2, Takács, Tóth 1, Valovics 1, Varga 1.
Edző: Imre Vilmos
Kiállítások: 8 perc (Hornyák 2×2, Mayer, Planéta 1×2 perc) illetve 6 perc
Hétméteresek: 3/2, illetve 4/3

A hazaiak keretéből hiányzott Görbicz és Vérten, de így is biztos esélyesként léptek pályára. Siófoki góllal indult a találkozó, de az ETO gyorsan tudtára adta mindenkinek, hogy ezen a mérkőzésen csak hazai győzelem születhet. A vendégek kísérleteit Pálinger biztos kézzel hárította, az indításokat pedig Szegedi és Mravikova értékesítette. Negyed óra után Haraldsen állt a kapuba, de a játék képe semmit sem változott. Szünetben már tíz góllal vezettek a hazaiak (19-9).
A második játékrészben Pásztor Bettina váltotta a norvég hálóőrt, játékával meghálálta edzője bizalmát. A szombati Bajnokok Ligája mérkőzés miatt Konkoly Csaba egyre több kulcsjátékosát pihentette, de a cserék sem vallottak szégyent, fokozatosan növelték az előnyt. Ezen a mérkőzésen újoncot avatott az ETO, a mérkőzés utolsó perceiben pályára lépett Schatzl Nadine is, de sajnos gólt nem szerzett.
A Győri Audi ETO KC magabiztosan tartott itthon a két bajnoki pontot, így továbbra is hibátlanul vezeti a bajnokságot.