Már a nyolc között


Végig vezetve győzte le a Zvezdát a Győri Audi ETO KC.

Győr Audi ETO KC – Zvezda Zvenigorod 33-22 (19-12)

Győr, 2200 néző. Vezette: Bernd Methe, Reiner Methe (németek)
ETO: Pálinger – Mravikova 3, Hornyák, Görbicz 7/3, Spiridon 5, Bradeanu 4, Vérten 4.
Cs.: Haraldsen (kapus), Gros 1, Amorim 6, Kovacsics 1, Mayer 1, Szegedi 1, Orbán.
Edző: Konkoly Csaba
Zvezda: Szkladcsikova – Dmitrieva 1, Szen 8/3, Koroljova, Karpenko 1, Gruzsdeva 4, Kuznyecova 2.
Cs.: Vetkova 3/3, Vinogradova 1, Volnuhina 2.
Edző: Jevgenyij Trefilov
Kiállítások: 8 (Amorim, Hornyák, Kovacsics, Spiridon 1×2 perc), illetve 8 perc
Hétméteresek: 4/3, illetve 10/6

Álomszerűen kezdett az ETO, hiszen a hatodik percben 5-0, a 12. percben 9-3 volt a javukra. Pálinger kiválóan védett, a fal jól működött, elöl pedig magabiztos támadójátékot produkált a csapat. Tíz perccel később már-már rászámolt ellenfelére a győri publikum, de többször is hiba csúszott a támadásokban, amit az oroszok rendre kihasználtak. Védekezésüket megváltoztatták, így többször is passzív játékot jeleztek a német játékvezetők a hazaiak támadásakor. Egy ilyen helyzetből lőtt óriási gólt Gros a félidő végét jelző dudaszó előtt (19-12)
A második játékrészben öt perc alatt négy gólra csökkentette hátrányát a Zvezda (20-16), de pár perc múlva már ismét nyolc gól volt az ETO előnye (25-17). Nyolc perccel a vége előtt már számolhatott a győri tábor, Vérten lőtte a csapat harmincadik gólját (30-20). Konkoly Csaba leültette Mravikovát és Vértent, Orbán és Szegedi került a pályára, beállóban Mayer játszott Spiridon helyett, Kovacsics pedig átvette a karmesteri pálcát. A legjobbjait nélkülöző Zvenigorod egyre jobban fáradt, az ETO pedig közönségét kiszolgálva növelni tudta előnyét. Az utolsó két percben a győri publikum felállva ünnepelte a csapatot, hiszen győzelmével már a legjobb nyolc közé a Győri Audi ETO KC.

Mivel a Krim hazai pályán is legyőzte a Kaproncát, így jövő szombaton a csoportelsőség lesz a tét a 17:15-kor kezdődő Győri Audi ETO KC – RK Krim Mercator mérkőzésen.