A 6 az hat!


Ismét Európa tetején az Audi ETO KC! 

Győri Audi ETO KC – SG BBM Bietigheim 30-24 (17-12)
Budapest, MVM Dome, 18500 néző. Vezette: Lovin, Stancu (románok)
ETO: Solberg-Oesthassel – Győri-Lukács 5, Gros 6/5, Kristiansen 2, Brattset Dale 6, Oftedal, Fodor 2.
Cs.: Toft – Hovden, Ryu, Nze Minko 2, Blohm, Broch, Haugsted 3, Almeida de Paula 1, Szöllősi-Schatzl 3.
Edző: Per Johansson
BBM: Moreschi – Behrend, Kudlacz-Gloc 3/1, Gassama Cissokho 2, Dulfer 2, X. Smits 2/1, Mala 3.
Cs.: Lönborg – I. Smits 3, Döll 2/1, Hvenfelt 5, Johansen, Faluvégi 2, Birtic, Háfra.
Edző: Jakob Vestergaard
Kiállítások: 10, illetve 4 perc
Hétméteresek: 5/5, illetve 5/3

Brattset Dale nyitotta a gólok sorát a döntőben, Kristiansen duplázta meg az előnyt. A németek Gassama Cissokho játékba hozását erőltették, kezdetben ez sikeres is volt, kétszer is betalált a győri kapuba. Az ETO 3-2 után jól használta ki a lehetőségeit és bő tíz perc után már 6-2 állt az eredményjelzőn. A játékrész középső szakaszában gólra gól, hibára hiba jött, így maradt a négygólos előny (22. perc: 13-9). A győriek Fodor és Győri-Lukács góljaival már hattal is vezettek, de a dudaszóig „csak” öt maradt ebből.
A fordulást követően győri hibák után Faluvégi vette be Solberg kapuját, majd jött a zöld-fehér kapusparádé, elöl pedig a gólok. hét perc után már héttel ment az ETO (21-14), és sokan azt várták, hogy a németek elfáradnak, de nem így történt. A győrieknél jött egy hét perces gólcsend, de az ellenfelüknél is sok volt a hiba, ezért csak három gólt tudtak lefaragni (44. perc: 21-17). Aztán Szöllősi-Schatzl percei következtek, zsinórban háromszor talált be. Tíz perc volt hátra, mikor Brattset Dale megszerezte a győriek huszonötödik gólját. De a németek még mindig nem adták fel, ismét kihasználták a hibákat és megint felzárkóztak négy gólra (54. perc: 25-21). Gros büntetője megnyugtatta a győri szurkolókat, Nze Minko találatát követően pedig már nagyon lehetett érezni, hogy ezt a meccset behúzza az ETO. Az utolsó percben még Haugsted száguldott végig a pályán, a másik oldalon pedig Kudlacz-Gloc lövése csúszott be, de ez már nem jelentett semmi érdemlegeset, a Győri Audi ETO KC hatodszor is felült Európa trónjára.

A Final4 legértékesebb játékosának Stine Bredal Oftedalt választották.A bronzmérkőzésen kiegyenlített küzdelmet láthatott a publikum, hosszú ideig legfeljebb három gól volt a két csapat közti különbség, de a hajrára fejben elfáradtak a franciák, így a dánok szerezték meg a bronzérmet.

Team Esbjerg – Metz Handball 37-33 (18-18)
Góllövők: Mörk 13/9, Reistad 13, Solberg-Isaksen 4, Iversen 3, Petersen 2, Nielsen 1, Breistöl 1, illetve Grijseels 10/3, Bouktit 7, Jörgensen 6, Hansen 4, Valentini 3, Granier 2.