Toft bravúrja döntőt ér


Hatodik elsőségére hajt az ETO. 

Team Esbjerg – Győri Audi ETO KC 23-24 (9-13)
Budapest, MVM Dome, 13300 néző. Vezette: Braseth, Sundet (norvégok)
Esbjerg: Kristensen – Petersen 3, Mörk 6/5, Möller 4, Iversen, Reistad 5, Solberg-Isaksen 4.
Cs.: Milling – Breistöl, Nielsen, Heindahl, Rushfeldt Deila 1, Tranborg, J. Jacobsen,M. Jacobsen, Resende Rebelo.
Edző: Jesper Jensen
ETO: Toft – Oftedal 3, Kristiansen 1/1, Brattset Dale 3, Haugsted, Nze Minko 6, Fodor.
Cs.: Duijndam, Solberg-Oesthassel – Győri-Lukács 2, Ryu 1, Gros 3/1, Almeida de Paula 1, Blohm, Broch, Szöllősi-Schatzl 4.
Edző: Per Johansson
Kiállítások: 6, illetve 8 perc
Hétméteresek: 5/5, illetve 3/2

Az idei első elődöntő győri hibákkal és Mörk akciózásaival indult, alig négy perc alatt három gólt lőttek a dánok. Jött is az ETO-időkérés. 4-1 után felébredtek a zöld-fehérek, és 5-5-nél utolérték ellenfelüket, ráadásul Győri-Lukács és Nze Minko góljaival a félidő közepén két góllal vezettek (5-7). A tizenhetedik percben a skandinávok átálltak a 7 a 6 elleni játékra. Fodor kiállítása alatt szépítettek a dánok, majd Solberg-Isaksen találatával már megint náluk volt az előny. A győriek mindent megmozgattak, zsinórban öt gólt lőttek (8-12). Az utolsó percben Reistad és Szöllősi-Schatzl is betalált, de így is magabiztos győri előnnyel tértek pihenőre a csapatok.
Fordulást követően alig három perc alatt a dánok összehoztak egy 3-1-es sorozatot, kapaszkodva ellenfelükre. Aztán ismét a győriek percei következtek, négy gólt lőttek és már hat gól volt az előnyük (39. perc: 12-18). A dánok időkérése megzavarta a zöld-fehéreket, néhány hiba becsúszott a játékukba és máris csak két gólt volt a különbség (47. perc: 18-20). Gros lökött egyet a győri csapaton, de aztán kihagyott egy büntetőt, Reistad azonban nem hibázott (52. perc: 20-21). A következő percekben nem tudtak élni a csapatok a másik által adott lehetőséggel, izgalmas hajrá jött. Az utolsó perc Brattset Dale góljával indult, aztán dán időkérést követően Solberg-Isaksen lőtt gólt. Tizenhét másodperc volt hátra, mikor Johansson időt kért. Sajnos nem sikerült lenyelni a labdát, megint jött egy hiba, de az utolsó másodpercben Toft bravúrra védte a norvég szélső lövését, így ismét döntőbe jutottak a győriek.


A másik elődöntőben nagy meglepetés született. Bár az első játékrész végén a Metz Handball egy góllal vezetett az SG BBM Bietigheim ellen, a németek a második félidőben jó védekezésüknek és Moreschi 16 védésének köszönhetően megfordították a mérkőzést és szinte kiütötték francia ellenfelüket.
Metz Handball – SG BBM Bietigheim 29-36 (15-14)