Keserédes győzelem a rangadón


Két góllal győzött a Győri Audi ETO KC a Ferencváros ellen.

Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria 32-30 (16-15)
Győr, 5309 néző. Vezette: Horváth, Marton 
ETO: Solberg-Oesthassel – Győri-Lukács 4, Ryu 2, Oftedal 5, Blohm 1, De Paula 3, Szöllősi-Schatzl 4.
Cs.: Toft – Haugsted, Kristiansen 3, Nze Minko 3, Gros 6/4, Brattset Dale 1, Fodor, Kiss.
Edző: Per Johansson
FTC: Böde-Bíró – Malestein 5/2, Lekic 9, Tomori, Edwige, Bölk 2, Márton G. 2.
Cs.: Janurik – Klujber 8/1, Kovács, Simon 2, Hársfalvi 1, Kisfaludy 1, Kukely.
Edző: Allan Heine
Kiállítások: 6, illetve 6 perc
Hétméteresek: 4/4, illetve 3/3

Bár a magyar bajnokság megnyerésére az esély inkább csak matematikai volt már a mérkőzés előtt is, a Győri Audi ETO KC azzal a céllal vágott neki a hazai pontvadászat legnagyobb rangadójának, hogy visszavágjon az őszi mérkőzésen Budapesten elszenvedett hatgólos vereségért. Az első félidő elején a gólváltás után az ETO ragadta magához a kezdeményezést és a játékrész nagy részében vezetett, azonban ellépni nem igazán tudott riválisától. A Ferencváros elsősorban hosszú támadások végén szerzett góljainak köszönhetően tartotta szűk hátrányát, ehhez a győri technikai hibák is hozzájárultak, és a kapusok sem remekeltek egyik oldalon sem. Bár az első félidő utolsó perceiben a győri csapat a négygólos vezetésért is támadt, a utolsó percben egyre olvadt az előny (16-15).

A második játékrészben gyorsan ledolgozta hátrányát a vendégcsapat, sőt a vezetést is átvette. A játékrész nagy részében kiegyenlített csata zajlott a pályán, az ETO nem tudott ritmust váltani, és hazai oldalon továbbra is rengeteg volt a pontatlanság és a technikai hiba. A mérkőzés utolsó szakaszában a Győri Audi ETO KC a maga javára tudta fordítani az összecsapást és a mérkőzést így megnyerte. A lefújás után mindkét csapat ünnepelt, ám a kétgólos győri győzelemmel ezúttal a ferencvárosiak lehetnek boldogabbak: a Győri Audi ETO KC így egymás elleni eredményben a Ferencváros mögött maradt. Ez azt jelenti, hogy a fővárosi riválisnak 3 ponttal többet kellene veszítenie az utolsó 4 mérkőzésén az ETO-nál ahhoz, hogy a bajnoki trófea Győrbe kerüljön. 

A mérkőzésen Ana Gros 550. gólját szerezte győri mezben, míg Szöllősi-Schatzl Nadine 200-adszor volt eredményes a bajnokságban.