Per rendet vágott!


Magabiztos győzelem a címvédő otthonában. 

Vipers Kristiansand – Győri Audi ETOKC 23-30 (9-15)
Kristiansand, 2000 néző. Vezette: Amar Konjicanin, Dino Konjicanin (bosnyákok)
VHK: Lunde – Naes Andersen 3, Abbingh 3/2, Tchaptchet Defo 5, Waade 1, Vyakhireva 4, Knedlíková 3/2.
Cs.: Börjesson – Sercien-Ugolin, Roberts 2, Höve, Hesselberg, Arcos Poveda 2, Tomac, Boge Solas, Schulze.
Edző: Tomás Hlavaty
ETO: Solberg-Oesthassel – Győri-Lukács 2, Gros 6/3, Oftedal 3, Brattset Dale 4, Kristiansen 4, Fodor 1.
Cs.: Toft, Duijndam – Hovden, Ryu 3, Nze Minko 3, Blohm 1, Haugsted, Almeida de Paula, Szöllősi-Schatzl 3.
Edző: Per Johansson
Kiállítások: 6, illetve 10 perc
Hétméteresek: 6/4, illetve 3/3

Abbingh lőtte a találkozó első gólját, amire Gros és Kristiansen gyorsan válaszolt. A hazaiak 3-3-nál egyenlítettek, mint kiderült, a mérkőzésen utoljára. A győri védekezés nagyon jó volt, Vyakhireva mozgását nagyon figyelték, a kapuban pedig Solberg biztos pont volt. Győri-Lukács és Fodor is betalált Lunde kapujába, és a szokásos frissítést követően a pályára lévő játékosok is kivették a részüket az előny növelésében. Húsz perc után Gros büntetőjével már hat gól volt a különbség (5-11). Bár az utolsó harmadban több hiba is becsúszott a játékba, a hatgólos előny megmaradt.
A fordulást követően a norvégok mindent egy lapra tettek fel, az első tíz percben sok gólt lőttek, de sokat is kaptak, így a különbség nem változott (14-20). A játékrész közepén a vendégek játékában jött egy kisebb hullámvölgy, de ebből is kimászott a csapat és Solberg két fontos védését követően ismét a jobbik arcát mutatta a csapat. Vyakhireva ellen továbbra is megvolt az ellenszer, ezen a meccsen Tchaptchet Defo volt a Vipers húzóembere. Hiába esett ki a védekezésből Brattset Dale, Blohm megoldotta a problémát. A hajrában Gros büntetőjével ismét öt volt a győri előny, ráadásul Ryu, Blohm és Szöllősi-Schatzl góljára csak Knedlíková tudott válaszolni. A vendégek időkérését követően Kristiansen az utolsó másodpercben lőtt góljával alakult ki a végeredmény.

A Győri Audi ETO KC az új edzőpárossal eltöltött néhány edzés alatt teljesen kicserélődött, a játékosok ismét az előző szezonokban megszokott küzdelmet és akaratot hozták, ezzel magabiztosan legyőzték a norvég riválisukat. Kár volt az elvesztegetett kilenc hónapért.

Természetesen hatalmas gratuláció jár a Norvégiába kiutazott szurkolóknak, akik megállás nélkül bíztatták a csapatot!