Csodák pedig nincsenek


Sok munka vár az új edzőre… 

Győri Audi ETO KC – Praktiker-Vác 34-31 (16-15)
Győr, 2167 néző. Vezette: Haskó, Natkai.
ETO: Solberg-Oesthassel – Hovden 1, Gros 9/4, Oftedal 4, Blohm 4, Nze Minko 5, Szöllősi-Schatzl 3.
Cs.: Duijndam – Győri-Lukács 2, Farkas J., Brattset Dale 4, Broch, Kristiansen 1, Almeida de Paula 1, Haugsted.
Edző: Per Johansson
Vác: Győri – Such 4, Ballai B. 2, Kuczora 10/3, Bordás 1, Csíkos 6, Csire 2.
Cs.: Csizmadia, Bukovszky – Kovalcsik 1, Marincsák 2, Kurucz 1, Ballai A. 2, Bánfai, Bencsik.
Edző: Herbert Gábor
Kiállítások: 4, illetve 2 perc
Hétméteresek: 4/4, illetve 3/3

Such lőtte a mérkőzés első gólját, amire Gros és Nze Minko válaszolt. Míg a hazaiak a kapufa eltalálásában versenyeztek, a váciak kihasználva a győriek rendkívül gyenge védekezését és a kapusteljesítmény hiányát, fokozatosan növelték előnyüket, rendre két-három góllal vezettek. 5-8-nál (13. perc) jött is a győri időkérés, de az egyenlítés csak a huszadik percben sikerült (10-10), Oftedal volt eredményes. A vendégek legtöbb támadásából gól született, jól érvényesítették a se blokk, se ütközés elleni játékot. A győrieknél Gros magabiztos kézzel értékesítette a büntetőket, de támadásban csak Brattset Dale volt dicsérhető. 
A fordulást követően két gyors góllal hárommal meglépett az ETO, de még mindig nem volt védekezés és Duijndam sem találkozott a labdával. Negyven perc után még mindig három gól volt a két csapat közti különbség (25-22), aztán megint jöttek a hibák és a váciak előbb egyenlítettek (26-26), majd a vezetést is átvették. Kilenc perccel a vége előtt döntetlent mutatott az eredményjelző (29-29). A hazaiak léptek túl ezen, Brattset Dale és Nze Minko lőtt gólt, de Kristiansen kiállítása alatt Kuczora egyre faragta a hátrányukat (32-31). A hajrá a hazaiaknak jött össze, így a két pont Győrött maradt.

A mai mérkőzésen nem a csapat játszott, mindenki egyénileg szerette volna bizonyítani az új edzőnek, hogy biztos helye van a csapatban. Ez majdnem visszaütött.