Felszabadult játék –


két bajnoki pont. 

Győri Audi ETO KC – Moyra-Budaörs Handball 36-21 (16-11)
Győr, 1479 néző. Vezette: Felhő, Öcsi.
ETO: Solberg-Oesthassel 1 – Hovden, Gros 4/2, Oftedal 2, Blohm 4, Kristiansen 2, Fodor 6.
Cs.: Duijndam 1 – Varga 1, Nze Minko, Farkas J. 3, Brattset Dale 3/1, Broch 2, Haugsted, Almeida de Paula 2, Szöllősi-Schatzl 5.
Megbízott edző: Kun Attila
Budaörs: Mistina – Szabó-Májer, Gergely-Zsigmond 2, Hudák 1, Gorilska 1, Debreczeni-Klivinyi 4/1, Tóth 2.
Cs.: Vártok R. – Schneider 6/4, Szabó 1, Szövérdffy-Szabadfi 1, Kiss, Wutschi 3.
Edző: Buday Dániel
Kiállítások: 2, illetve 2 perc
Hétméteresek: 6/3, illetve 5/5

A kupakudarc és az azt követő edzőváltás után kíváncsian várták az Arénába látogatók, melyik arcát mutatja a győri csapat.
Blohm rögtön az első támadásból gólt lőtt, majd Oftedal duplázta meg az előnyt. Schneider két gól szerzett büntetőből, de egy kicsit jobb helyzetkihasználással négy góllal meglépett az ETO (10. perc: 6-2). Sajnos megint jöttek a kapufák, rontott lövések, így zárkózhatott a Budaörs. 8-4-nél a félidő közepén időt kért, Buday, a győriek pedig sort cseréltek. A vendégek elképzelései nem jöttek be, így ismét jöhetett az időkérés, azt követően pedig a hét a hat elleni játék. Ez sem hozott javulást a budaörsi játékban, előbb Solberg-Oesthassel, majd Brattset Dale is üres kapus gólt lőtt. A hajrában egy-egy értékesített büntetővel alakult ki a félidei eredmény.
A fordulást követően a hazaiaknál visszajött a kezdő hatos, kapuban pedig Duijndam váltotta Solberget. A vendégek szinte minden támadása passzív jelzésig tartott, néha egy-egy góllal lezárva, míg a másik oldalon Fodor szinte több használható labdát kapott a szélen, mint egész szezonban, szerencsére élt is a lehetőségeivel. A hazaiak felszabadultan játszottak, szinte minden helyzetüket gólra váltották, jött megint a hét a hat ellen. Most Duijndam mutatta meg, hogy a védései mellett biztos kézzel lő (41. perc: 24-15). A félidő közepén ismét jött a hazai sorcsere. Szöllősi-Schatzl önzetlen átadásával lövetett gólt a fiatal Vargával, majd Ő is többször bevette Vártok kapuját. Érdekes volt látni, hogy nem Nze Minko erőlködött irányítóban, hanem Farkas Júlia kapott lehetőséget ezen a poszton.
A győri kapusok közül Solberg-Oesthassel és Duijndam is 10 alkalommal védett, előbbi 21, utóbbi 20 lövésből. A balszélsőként Fodor 6/6-os, Szöllősi-Schatzl 5/7-es mutatóval zárt.