Két pont…


Vallatni lehet ezzel a meccsel. 

MTK Budapest – Győri Audi ETO KC 31-36 (13-17) 
Budapest, 450 néző. Vezette: Bátori Bence Martin, Szécsi Lantos Boldizsár (nincsenek jobbak??)
MTK: Győri – Pelczéder 2, Farkas Jo. 10/4, Mészáros-Mihálffy 2, Weisheitel, Dakos 5/2, Andróczki 3.
Cs.: Szőke – Poczetnyik 2, Kekézovity 3, Ferenczy 1, Fekete 2, Kobela, Papp 1, Koczka, Török.
Edző: Vágó Attila
ETO: Duijndam 1 – Hovden, Nze Minko 5, Oftedal 5, Blohm 3, Kristiansen 7/4, Fodor 2.
Cs.: Solberg-Oesthassel – Győri-Lukács 5, Varga, Farkas Jú. 1, Brattset Dale 4, Broch, Almeida de Paula 1, Szöllősi-Schatzl, Farkas E. 2.
Edző: Ulrik Kirkely
Kiállítások: 8, illetve 8 perc
Hétméteresek: 6/6, illetve 4/4

Két gyors góllal nyitott az ETO, de az MTK nem tűnt riadt csapatnak, 1-4 után is fel tudtak zárkózni és tíz percig tudták tartani ellenfelüket. A győriek 5-6 után zsinórban hat gólt lőttek, még Duijndam is betalált, így mindenki azt gondolta, innen nagyon sima lesz a mérkőzés. Ám a hazaiak a szélsőik remek helyzetkihasználásával két gólra feljöttek (10-12). Mindkét oldalon sok volt a hiba, ezért komolyabb játékot nem láthatott a publikum. A hajrában a hazaiak két büntetőt is lőhettek, míg a másik oldalon hasonló szituációkban néma maradt a sporik sípja. Csak egy érdekesség: a szélsők teljesítménye 6/5, illetve 7/3. 
A fordulást követően tíz perc alatt tizennégy gól született, nem igazán védekeztek a csapatok és a kapusok sem mutattak semmi extrát. A hazaiak mindent beleadtak, tapadtak ellenfelükre, de ahhoz, hogy a két csapat közti különbség ne növekedjen, a győri játékosok is hozzájárultak. A hajrában Duijndam védései megnyugtatták a vendégszurkolókat, az ETO pedig behúzta a mérkőzést.
És a végére is egy szélsőstatisztika: MTK 9/8, ETO 15/9.