Félig üres, félig tele


A hajrában vesztett pontot az Audi ETO KC. 

Győri Audi ETO KC – Brest Bretagne Handball 32-32 (18-18)
Győr, 4511 néző. Vezette: Metalari, Nikolovski (észak-macedónok)
ETO: Toft – Győri-Lukács 6, Nze Minko 6, Haugsted 1, Brattset Dale 1, Kristiansen 5/1, Szöllősi-Schatzl 2.
Cs.: Duijndam – Hovden 4, Oftedal 3, Farkas J., Blohm 4, Broch, Almeida de Paula, Fodor.
Edző: Ulrik Kirkely
BBH: Filter – Toublanc 3/2, Maslova 8, Carlson 2, Foppa 6, Cabral Barbosa 5, Lassource 3.
Cs.: Cantin – Mauny, Faure 1, Kouyaté 1, N’diaye, Delaye, Coatanea 1, Jarrige, Dembelé 2.
Edző: Pablo Morel
Kiállítások: 4, illetve 6 perc
Hétméteresek: 1/1, illetve 2/2

Az első percben hiába védett Toft kétszer, Foppa megszerezte első gólját. Az ETO Szöllősi-Schatzl góljával átvettel a vezetést és hosszú ideig egy góllal vezetett. A félidő közepén Nze Minko technikai hibáját kihasználva ismét a franciáknál volt az előny (12-13), majd meg is duplázták a különbséget. A győriek hiába lőtték a góljaikat, a beálló körüli védelem megint nem működött, Foppa élt a falban. Kilenc perccel a félidő vége előtt megállt a rohanás, a zöld-fehérek pedig a szünetig egyenlíteni tudtak.
A fordulást követően Kristiansen találatával ismét a hazaiaknál volt az előny, majd Maslova hibáját Győri-Lukács használta ki. A negyvenedik percben Kristiansen góljával már néggyel ment az ETO (25-21). A brestiek időkérését követően feltámadtak a franciák, hat perccel a vége előtt egy gólra faragták le hátrányukat (28-27). Jött is a győri Időkérés! Hovden és Blohm góljával közel volt a győzelem, de a vendégek nem adták fel és Maslova átlövésével egyenlítettek (30-30). Hovden góljait követően (32-30) már csak 77 másodperc volt hátra, de előbb Lassource lőtt gólt, majd néhány másodperccel a vége előtt – egy győri technikai hibát követően – Foppa állította be a végeredményt.

A Győri Audi ETO KC a biztos csoportelsőség tudatában az utolsó három fordulóban a megszerezhető hat pontból mindössze egyet gyűjtött be.