Ez már negyeddöntőt ér!


Dániában győzött az Audi ETO KC. 

Odense Handbold – Győri Audi ETO KC 30-31 (13-15)
Odense, 2296 néző. Vezette: Backovic, Palackovic (szlovének)
Odense: Ten Holte – Larsen Aune 1, Housheer 2, Aardahl 8/3, Rushfeldt Deila 1, Höjlund 8, Halilcevic 4.
Cs.: Reinhardt – Hagesö, Valle Dahl 5, Dano, Pedersen, Hansen 1, van Wetering, Nüsser, van der Vliet.
Edző: Ole Gustav Gjekstad
ETO: Toft – Hovden 2, Ryu 5, Oftedal 3, Brattset Dale 3, Almeida de Paula 6, Szöllősi-Schatzl 3.
Cs.: Solberg-Oesthassel – Győri-Lukács, Gros 1/1, Farkas J., Blohm, Broch, Nze Minko 6, Haugsted, Kristiansen 2/1.
Edző: Ulrik Kirkely
Kiállítások: 8, illetve 8 perc
Hétméteresek: 4/3, illetve 4/2

Kihagyott lehetőségekkel indult a tizedik forduló egyik rangadója. Az első gólt Gros büntetőből lőtte, de a győriek hibáit kihasználva 3-1-re fordított az Odense. Az ETO Almeida de Paula vezérletével előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette. A zöld-fehérek előnye fokozatosan nőtt, a félidő közepén 6-10 állt az eredményjelzőn. A győriek nem álltak le a gólgyártással, már hat góllal is vezettek (25. perc: 9-15), de a félidő hajrája a hazaiaknak sikerült jobban, így két gólra faragták hátrányukat.
A fordulást követően két vendégtalálat született, majd Hansen büntetőből fejen találta Toftot, rövid videózás után jött is a piros lap. Ryu góljával ismét öt gól volt a győri előny, ám nagyobb előnyt nem sikerült kiharcolni. A kapusok nem igazán szóltak bele a mérkőzésbe, ezért egy szép gólpárbajt láthatott a publikum. A nézőtérről úgy tűnt, a két játékvezető az utolsó 6-7 percben mindent megtett azért, hogy ne legyen sima győri győzelem, jöttek a kiállítások, a passzívok megítélése sem volt azonos, a hazaiak pedig fokozatosan dolgozták le hátrányukat. Szerencsére a hajrában Szöllősi-Schatzl és Almeida de Paula betalált Reinhardt kapujába és hiába lőttek a dánok a végén két gólt, az egyenlítés már nem jött össze nekik.

A Győri Audi ETO KC újabb fontos mérkőzést nyert a csoportküzdelmek során, így a forduló többi eredményének alakulása miatt már biztosan az első két hely egyikén fog zárni.