Győzelem kék-fehérben


Minden a győriek ellen volt… 

Buducnost BEMAX – Győri Audi ETO KC 23-25 (12-14)
Podgorica, 1300 néző. Vezette: Ilieva, Karbeska (észak-macedónok)
Budu: Attingré 1 – N. Kadovic 1, Pletikosic 2, Corovic 4, Popovic, Kepic 3, Bulatovic 2.
Cs.: J. Kadovic, Skerovic – J. Vukcevic 1/1, Godec 3, Marsenic, Cardoso de Castro 3, Agovic 1, Tomova, N. Vukcevic 2.
Edző: Bojana Popovic
ETO: Solberg – Győri-Lukács, Ryu3, Oftedal 6, Broch 3, Hansen 3, Schatzl 3.
Cs.: Toft – Faluvégi, Gros 2/2, Nze Minko 3, Blohm 2, Haugsted, Ogonovszky, Farkas.
Edző: Ambros Martín
Kiállítások: 6, illetve 8 perc
Hétméteresek: 4/1, illetve 4/2

Nem jó előzményekkel kezdődött a mérkőzés, hiszen a győriek az időjárási körülmények miatt pénteken nem Podgoricában, hanem Bécsben éjszakáztak, ráadásul a szombati repülőút során a szereléseik sem érkeztek meg a montenegrói fővárosba. Mivel az EHF nem járult hozzá a mérkőzés halasztásához, az ETO szokatlan szerelésben, kék-fehérben lépett pályára.
Hansen góljával indult a „Hét mérkőzése”, de Corovic gyorsan egyenlített. A győriek a tizedik percben már három góllal vezettek (2-5), de a hazaiak emberhátrányban is egyenlíteni tudtak, ráadásul 7-7 után a vezetést is átvették. Ambros Martín időkérését követően két góllal megléptek a vendégek, majd a hazai TO után meg is toldták egy góllal, de a félidőt Pletikosic találata zárta.
A fordulás után egyenlített a Budu, de az ETO Oftedal vezérletével négygólos előnyt épített ki (41.perc: 16-20), de ismét jöttek az elmúlt mérkőzéseken is látott hibák, a hazaiak pedig fokozatosan zárkóztak. Ehhez hozzájárult Attingré teljesítménye, aki tizennégy védéssel és egy egészpályás góllal segítette csapatát. Kétgólos vendégelőnynél időt kért Bojana Popovic, de az ETO szerzett gólt (21-24). Corovic gyorsan válaszolt, ám az utolsó percben Blohm találata eldöntötte a két pont sorsát. 

A körülményeket figyelembe véve a Győri Audi ETO KC bravúros győzelmet aratott, de azért jól lesz néhány napig pihenni a tavaszi mérkőzések előtt.