Alakul a csapat


Magabiztos győzelem a Brest ellen. 

Győri Audi ETO KC – Brest Bretagne Handball 28-23 (15-10)
Audi Aréna, 1000 néző. Vezette: Felhő. Öcsi.
ETO: Solberg – Faluvégi 2, Gros 7/1, Broch 3, Hansen, Nze Minko 4, Fodor 1.
Cs.: Győri – Győri-Lukács 4, Ryu 3, Kristiansen 2, Ogonovszky 2, Farkas.
Edző: Ambros Martín
Brest: Darleux, Foggea – Mauny 1, Toublanc 1, Kobylinska 4, Jaukovic 2, Lassourse, Técher, Freriks 2, Foppa 3, Brnovic 1, Carlson, Coatanea 6, Jarrige 1, Grbic 2.
Edző: Pablo Morel

A hazaiaknál Toft, Schatzl, Haugsted, Oftedal és Blohm hiányzott a keretből, a fiatalok közül Farkas Eszter mutatkozhatott be a felnőttek között.

Kobylinska góljával indult a találkozó, amire Nze Minko kettővel válaszolt. 4-4 után Solberg védéseinek köszönhetően három góllal meglépett az ETO (7-4), de a vendégek nem adták fel, egy gólra felzárkóztak, de a zöld-fehérek jobban használták ki helyzeteiket, így a félidő közepén időt kellett kérnie a franciáknak (10-6). A Brest folyamatosan faragta hátrányát, két gólra feljött (12-10), ám a hajrá a győrieknek sikerült jobban, ötgólos előnyre tettek szert.
A második félidő elején Brnovic kiállítását jól használta ki az ETO, nyolc gólra növelte a különbséget (19-11). A győriek tartották előnyüket, de a játékrész második felében sok helyzet maradt ki, a vendégek pedig éltek a lehetőségekkel, négy gólra csökkentették hátrányukat. A hajrában Győri Alexa is több védéssel vetett észre magát, Ogonovszky is gólokat lőtt, az ETO pedig a múlt hetinél sokkal jobb játékkal nyerte meg a mérkőzést.

Folytatás jövő héten csütörtökön 19 órától az Odense Handbold ellen.