Sok gól esett az első edzőmeccsen.


Van még min javítani. 

Győri Audi ETO KC – Sport-Union Neckarsulm 43-31 (21-18)
Győr, 800 néző. Vezette: Felhő, Öcsi.
ETO: Solberg – Győri-Lukács 3, Ryu 5, Oftedal 5/1, Broch 4, Hansen 10/3, Fodor 1.
Cs: Győri – Faluvégi 2, Gros 5, Nze Minko 3, Bordás, Kristiansen 3/2, Ogonovszky 1, Schatzl 1.
Edző: Ambros Martín
Neckarsulm: Salamakha, Wachter, Polackova – Ihlefeldt, Nooitmeer, Mann, Verbraecken, Gomilar Zickero, Kücükyildiz, Gorshenina, Gautschi, Bruggemann, Schulze, Johannsen, Lütke, Smits, Engel, Svendberget, Moser.
Edző: Tanja Logvin
Kiállítások: 2, illetve 2 perc
Hétméteresek: 6/6, illetve 

A hazaiaknál kisebb sérülés miatt Blohm és Toft nem állt Ambros Martín rendelkezésére, helyettük Győri Alexa és Bordás Bianka került a keretbe. Az egykori osztrák válogatott Logvin irányította vendégcsapatban felfedezhettük az előző szezonban még a Bietigheim együttesében szerepelt Luisa Schulzet.
Már az első percek sem a kóstolgatásról szóltak, hiszen tíz perc elteltével 11-6 állt az eredményjelzőn. A vendégek két beállóval kezdtek és vagy Schulze, vagy Nooitmeer helyezkedett úgy, hogy a társaktól kapott labdákat már csak a kapuba kellett lőniük. Nem igazán működött az győriek belső védekezése, ráadásul Gautschi is rendszerese átlőtte a nem létező hazai falat. A győrieknél Hansen és Broch járt élen a gólszerzéssel, mellettük Ryu szervezőjátéka volt dicsérhető. Sajnos a szélekre nagyon kevés labda ment le és a szélsők sem lőtték biztos kézzel a helyzeteiket. 
A második félidőben kicsit javult a győriek középső védekezése, a beállót már nem sikerült megjátszani a németeknek, voltak ütközések, sáncolások is. Támadásban sok variációt próbált ki Ambros Martín, de a szélsőjáték ebben a játékrészben sem volt jó. A vendégek a félidő közepére alaposan elfáradtak, az ETO pedig jobb erőnlétének köszönhetően fokozatosan ellépett ellenfelétől és magabiztosan nyerte első felkészülési mérkőzését.

Folytatás augusztus 11-én 17 órától a Brest Bretagne Handball ellen.