Bajnok az ifi!


Jó az utánpótlás. 

A hétvégén Szigetszentmiklóson rendezték meg a férfi ifjúsági I. osztály döntőjét, ahol győri siker született.
Az alapszakaszban az Agrofeed ETO UNI Győr csapata huszonhat mérkőzésen huszonkettő győzelmet aratott, egyszer megosztozott a pontokon és csak háromszor hagyta el vesztesen a pályát. A győri fiatalok egy ponttal előzték meg a NEKA együttesét és tíz ponttal voltak jobbak a Csurgói KK és a Grundfos Tatabánya KC ifjúsági csapatainál. Keleten a PLER-Budapest fiataljai 51 ponttal lettek a bajnokok, megelőzve a 43 pontos FTC-Diagnosticum gárdáját. 

A négyes döntőben június 11-én a PLER legyőzte a NEKA együttesét (32-30), míg a győri fiatalok négy góllal (29-25) bizonyultak jobbnak a népligeti zöld-fehéreknél. Vasárnap a bronzmeccsen a FTC négy góllal verte a NEKA gárdáját (27-23), az Agrofeed ETO UNI Győr pedig egy rendkívül kiélezett, fordulatos mérkőzésen egy góllal (32-31) verte a PLER-Budapest csapatát, ezzel megszerezte a bajnoki címet.
Az első félidőben már négy góllal is vezettek a fővárosiak (12. perc: 2-6), de Rosta Miklós tanítványai fokozatosan dolgoztál le hátrányukat és égy perccel a dudaszó előtt utolérték ellenfelüket (14-14). 
Szünet után három percig még vezetett a PLER, de jött a fordítás és már hárommal ment az ETO (38. perc: 23-20). Sajnos több hiba csúszott a zöld-fehérek játékába, előbb egyenlített a PLER, majd alig tíz perccel a vége előtt két góllal vezetett (51. perc: 26-28). Szerencsére ismét fordult a kocka, az 56. perc végén kettővel mentek a győriek (31-29). A hajrában Décsi Gábor büntetőt hárított, két másodperccel a vége előtt pedig Mátés István emberhátrányból megszerezte a győztes, bajnoki címet érő gólt!

Bízunk benne, hogy egyszer a felnőtt csapat is visszakerül a legjobbak közé és meg is veti ott a lábát!
(Ehhez „csak” egy ígéretet kellene valakinek betartani.)

A Szigetszentmiklóson rendezett torna győri eredményei:
AGROFEED ETO UNI GYŐR – FTC-DIAGNOSTICUM 29-25 (15-16)
Szigetszentmiklós, játékvezetők: Sándor, Szabó.
AGROFEED ETO UNI GYŐR: Csanaki, Décsi, Kovács (kapusok), Czirják, Décsi, Horváth, Juhász 3, Lang 4, Lukács 2, Mátés 11 (2), Németh 1, Panák, Pintér, Pápai 3, Rákos 1, Ásványi 4. Edző: Rosta Miklós.
FTC-DIAGNOSTICUM: Bódy, Hajós, Misinszki (kapusok), Hunyadi, Jenei 2, Kranjec 1, Parzer 4, Pető, Siklós-Szondi 2, Szabados 4, Turák 3, Tóth 1, Török, Török 3, Váczi, Vári 5. Edző: Kiss György.
Kiállítások: 10, ill. 18.
Hétméteresek: 4/2, ill. 0/0.

PLER-BUDAPEST – AGROFEED ETO UNI GYŐR 31-32 (16-16)
Szigetszentmiklós, játékvezetők: Felhő, Öcsi.
PLER-BUDAPEST: Borsos, Nagy (kapusok), Balázs, Bodnár, Csákay, Dévényi 1, Ember 2, Fekete 6, Győri 4, Hadarics 2, Molnár 3, Mátrai, Pallagi 2, Rozmán, Sztraka 11 (3), Várszegi. Edző: Császár Ferenc.
AGROFEED ETO UNI GYŐR: Csanaki, Décsi, Kovács (kapusok), Czirják, Décsi, Horváth, Juhász 2, Lang 7, Lukács 3, Mátés 6, Németh, Panák 2, Pintér, Pápai 6, Rákos 1, Ásványi 5 (2). Edző: Rosta Miklós.
Kiállítások: 2, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 5/3, ill. 3/2.