Tovább az úton


Sima győzelem a Krim ellen. 

Győri Audi ETO KC – RK Krim Mercator 40-27 (22-14)
Audi Aréna Győr, 2547 néző. Vezette: Vranes, Wenninger (osztrákok)
ETO: Glauser 1 – Fodor 3, Kristiansen 2, Ryu 2, Brattset Dale 5, Oftedal 1, Schatzl 4.
Cs.: Solberg – Sztankovics 2, Nze Minko 3, Blohm 1, Pintea 8, Hansen 8/3, Háfra, Despotovic, Ogonovszky.
Edző: Ambros Martín
Krim: Arenhart – Gomilar Zickero, Varagic 5/1, Lekic 5, Klemencic 3, Pineau 4, Posavec 1.
Cs.: Risovic – Radosavljevic, Juric 3, Stanko 3, Sercien Ugolin, Zabjek 1, Ljepoja, Ngombele 2, Svetik.
Edző: Nataliya Derepasko
Kiállítások: 4, illetve 6 perc
Hétméteresek: 4/3, illetve 1/1

Blohm, Despotovic, Nze Minko és Ogonovszky visszatért a keretbe, így már csak Leynaud, Lukács és Faluvégi nem szerepelt a csapatban.
A vendégek kezdték jobban a találkozót, két perc után két góllal vezettek. Kristiansen és Schatzl góljával egyenlített az ETO és 3-3 után fokozatosan meglépett ellenfelétől. Bár a félidő közepén csak három gól volt az előny (12-9), látszott, hogy a szlovénok nem tudják felvenni a zöld-fehérek ritmusát. Hansen és Pintea termelte a gólokat, Glauser pedig a védéseit követően egy szép gólt is beírhatott a neve mellé. Stanko gólja zárta a félidőt.
A második harminc perc hasonlóan indult, mint az első, a Krim két gyors gólt lőtt, de Pintea folytatta a gólgyártást és Sztankovicsnak is összehoztak egy figurát, amit a fiatal szélső góllal fejezett be. A tízgólos különbség a negyvenegyedik percben jött össze (28-18), ekkor Fodor talált be. A győri védelem remekül működött, a vendégek nehezen találtak utat a kapu felé. Szinte minden támadásukban Klemencicet próbálták megjátszani, de sokszor volt pontatlan a felé küldött passz. Az utolsó negyed órában a hazaiaknál Brattset Dale, a szlovéneknél Juric volt az ügyeletes gólfelelős, de hosszú időre állandósult a tizenöt gólos különbség. A negyvenedik hazai találat Sztankovics nevéhez fűződik. A hajrában két gólt lőttek a vendégek, de ez nem veszélyeztette a Győri Audi ETO KC újabb, a szezonban már a tizedik győzelmét.