Magabiztos siker


Tíz góllal győzött az Audi ETO KC. 

Győri Audi ETO KC – CSKA 32-22 (17-15)
Audi Aréna Győr, 4071 néző. Vezette: Mata, Lopez (spanyolok)
ETO: Solberg 1 – Lukács 4, Kristiansen 1/1, Oftedal 5, Pintea 3, Hansen 3, Schatzl 2.
Cs.: Glauser, Leynaud – Ryu 3, Blohm 3, Brattset Dale 3, Háfra 1, Despotovic, Fodor 3. 
Edző: Ambros Martín
CSKA: Kaplina – Ristovska 3, Gros 6/2, Sabirova 6, Heindahl 2, Mikhaylichenko 2, Gorshkova 1. 
Cs.: Sedoykina – Shamanouskaya, Vedekhina, Sudakova, Markova, Ilina, Skorobogatchenko 1, Illarionova 1, Rabazulkina.
Edző: Florentin Pera
Kiállítások: 6 perc + Kristiansen kizárás, illetve 6 perc
Hétméteresek: 3/1, illetve 2/2

A két csapat az előző szezonban három alkalommal mérkőzött meg egymással. Moszkvában az utolsó pillanatban mentett pontot az ETO, Győrött 7 góllal bizonyult jobbnak, míg a Fina4 borzmérkőzésén 11 gól volt a különbség. A hazaiak ezen a mérkőzésen sem szerettek volna veszíteni.
A győriek úgy álltak hozzá a meccshez, hogy meg is nyerik, Hansen már az első percben megszerezte a vezetést. Schatzl gólja után Heindahl szépített, majd Kristiansen belőtte első büntetőjét. A hetedik percben egyenlítettek a vendégek és ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok. A 19. percben a Gros ellen megítélt büntetőnél Kristiansen fejen lőtte Kaplinat, piros lapot kapott a játékvezetőktől. Mindkét oldalon sok volt a hiba, de az oroszok időkérése után az ETO találta meg a helyes utat és négy góllal meglépett, amiből a félidő végéig kettőt sikerült lefaragni a vendégeknek.
A második játékrész első percében ledolgozta hátrányát a CSKA, de Ryu és Lukács góljaival négy lett a győri előny. A vendégek második időkérése sem segítette ki Pera csapatát, tíz perccel a meccs vége előtt már héttel ment az ETO (27-20). Nem állt meg a zöld-fehér csapat, Martín időkérését követően Háfra lőtt gólt, majd Oftedal találatával lett „közte tíz” (30-20). A hajrában Brattset Dale lőtt kettőt, a meccset pedig Gros hetesgólja zárta.

A Győri Audi ETO KC a feljavuló védekezésének köszönhetően magabiztosan győzte le egyik nagy riválisát.