Kötelező letudva


Minden mezőnyjátékos lőtt gólt. 

Győri Audi ETO KC – Vasas SC 41-21 (21-10)
Audi Aréna Győr, 1341 néző. Vezette: Kiu Gábor, Kiu Tamás
ETO: Glauser – Lukács 2, Ryu 4, Kristiansen 1, Pintea 6, Hansen 3, Schatzl 4.
Cs.: Solberg – Faluvégi 1, Farkas 2/1, Blohm 4, Háfra 2/1, Despotovic 1, Ogonovszky 3, Fodor 8.
Edző: Ambros Martín
Vasas: Gercsó – Szatmári 1, Szilovics 1, Hadnagy 1, Faragó 1, Kajdon 7/2, Kovács.
Cs.: Kurucz, Zsigmond – Imrei 1, Speth 1, Ács, Oláh 1, Pénzes 1, Agbaba 6/2, Ludvig.
Edző: Penszki Gergely
Kiállítások: 4, illetve 4 perc
Hétméteresek: 3/2, illetve 4/4

Pintea és Lukács gyors góljaival indult a mérkőzés, aztán Glauser bizonyította, hogy lehet rá számítani. Négy perc elteltével már öt gólt lőtt az ETO, a vendégek Szatmári találatával szépítettek. A győriek fokozatosan növelték előnyüket, Fodor kétszázadik bajnoki góljával lett 12-4, a félidő közepén nyolc gól volt a különbség (13-5). A huszonkettedik percben jött össze a „közte tíz” (16-6). A hajrában Farkas és Despotovic is betalált, a játékészt pedig Glauser védése zárta.
A második harminc perc Blohm bemutatóval indult, hét perc alatt négyszer vette be a Vasas kapuját. Pintea is hozta formáját, a balszélen pedig Schatzl lőtt szép gólokat. A vendégeknél Kajdon és Agbaba volt a gólfelelős. Az utolsó negyedet tizenhat gólos zöld-fehér előnnyel (31-15) kezdték a csapatok. Ogonovszky és Háfra is eredményes volt, a húszgólos különbség pedig Farkas lövésével alakult ki (37-17). A végjátékban a fővárosiak megpróbáltak húsz alatt maradni, de Fodor találatával ez sem sikerült nekik.

A Győri Audi ETO KC magabiztosan hozta a szezon első kötelezőmérkőzését, de sajnos Faluvégi ujja egy blokkolásnál megsérült, az első diagnózis szerint el is tört. Jobbulást kívánunk!