Tíz perc után indult be az Audi


Győzelem a címvédő ellen. 

Győri Audi ETO KC – Vipers Kristiansand 35-29 (17-13)
Bajnokok Ligája, 1. forduló
Audi Aréna Győr, 3862 néző. Vezette: Karim Gasmi, Raoul Gasmi (franciák)
ETO: Solberg 1 – Fodor 2, Hansen 4/1, Oftedal 4, Pintea 4, Kristiansen 3/1, Lukács 7.
Cs.: Glauser, Leynaud – Schatzl 4, Háfra 2, Despotovic 1, Ogonovszky 1/1, Ryu 2, Faluvégi.
Edző: Ambros Martín
Vipers: Pedersen – Naes Andersen 2, Dahl 12/1, Debelic 4, Gulldén, Mörk 2, Knedlíková 4.
Cs.: Lunde – Dahlum 1, Hoeve, Tomac, Yttereng 1, Pena 2/1, Jerabková 1/1.
Edző: Ole Gustav Gjekstad
Kiállítások: 6, illetve 10 perc
Hétméteresek: 5/3, illetve 5/3

Mindkét oldalon kimaradtak az első helyzetek, majd Oftedal góljával a hazaiak szerezték meg a vezetést. Sajnos sokáig csak hibákat láthattunk a győriektől, miközben a Vipers már hat gólnál járt. Ambros Martín támadások óta kezében tartotta az időkérő táblát, aztán a tizedik percben le is tette az asztalra. Ezt követően védekezésben voltak ütközések, blokkok, így Solberg védései megalapozták a felzárkózást. Az ETO fokozatosan dolgozta le a hátrányát és a huszadik percben utol is érte ellenfelét (10-10). Öt perccel később Oftedal találatával ismét a hazaiaknál volt az előny (14-13), ráadásul a félidő hátralévő szakaszában már csak győri találatok láthatott a győri nézősereg. 
A második harminc perc Lukács és Dahl párbajával indult, Pintea góljával pedig már öt volt a győri előny (20-15). A vendégnél Dahl továbbra is ellenállhatatlan volt, így két gólra csökkent a hazai előny. A játékész közepén Solberg használta ki a norvég emberhátrányt (25-22), góljával felrázta csapatát, a különbség pedig négy perc alatt nyolcra nőtt (49. perc: 30-22). Ryu hatalmas góllal mutatkozott be, de újból csökkent az előny, jött is a hazai időkérés. A hajrában Ogonovszky is lehetőséget kapott, hetesből lőtt góljával zárult a mérkőzés.

A találkozó játékosa Silje Solberg lett.

A Győri Audi ETO KC tíz perc nagyon gyenge védekezést követően alaposan összeszedte magát és jó játékkal legyőzte a címvédőt.