A bronzérem Győrbe került


Felszabadult játékkal győzött az ETO. 

Győri Audi ETO KC – CSKA 32-21 (18-8)
Bajnokok Ligája bronzmérkőzés
Papp László Budapest Sportaréna 2300 néző. Vezette: Ioanna Christidi, Ioanna Papamattheou (görögök)
ETO: Solberg – Faluvégi 2, Nze Minko 3, Oftedal 7, Brattset Dale 2, Hansen 3, Fodor 1.
Cs.: Glauser, Leynaud – Lukács 2, Kürthi 1, Edwige, Amorim 2, Kristiansen 6/5, Görbicz 3, Puhalák.
Edző: Ambros Martín
CSKA: Masson de Souza – Markova, Dmitrieva 2, Ilina 2, Heindahl 3, Skorobogatchenko 2, Sudakova 1.
Cs.: Sedoykina – Gorshkova 2, Mikhaylichenko 4/3, Gorshenina, Vedekhina 1, Chigirinova 1, Rosengren Jacobsen, Illarionova, Ristovska 3/1.
Edző: Olga Akopjan
Kiállítások: 8, illetve 8 perc
Hétméteresek: 5/5, illetve 6/4

A tegnapi elődöntők után az ETO gyorsan megmutatta az oroszoknak, hogy a bronzérem nem hagyhatja el az országot. Oftedal két gyors gólja adta meg az alaphangot, majd 5-1 után időt is kért a Moszkva (6. perc). A CSKA három gólra zárkózott, de ezt követően Solberg védéseinek köszönhetően a győriek fokozatosan növelték a különbséget és a félidő utolsó percében Görbicz egészpályás góljával összejött a „közte tíz” is.
A második félidőben folytatódott az ETO remek védekezése, és bár maradtak ki helyzetek, a játékrész közepén Amorim kínaijával már tizenöt góllal vezetett a győri csapat. A játékosok élvezték a meccs minden pillanatát. A zöld-fehérek játékában egy kisebb hullámvölgy következett, így a CSKA zsinórban négy gólt lőtt. Jött Hansen bombája, Faluvégi okos ejtése és Kürthi gólja is. A végén az oroszok megpróbáltak tíz gól alá kerülni, de ez nem sikerült nekik.

A Győri Audi ETO KC szinte végig remekül védekezett, támadásban összejöttek a megszokott dolgok, így magabiztosan győzte le ellenfelét a bronzmérkőzésen.

A búcsúzó Görbicz Anita a ma lőtt 3 góljával beérte Nycke Grootot a Final4 góllövőlistájának élén.