Ez most nem sikerült…


A Brest jutott a döntőbe. 

Győri Audi ETO KC – Brest Bretagne Handball 25-27 (8-11, 20-20, 22-22, 23-23)
Bajnokok Ligája elődöntő
Budapest, 2500 néző. Vezette Marta Sa, Vania Sa (portugálok
ETO: Leynaud – Lukács, Kristiansen 8/5, Edwige, Amorim 3, Oftedal 3/1, Fodor 2.
Cs.: Solberg, Glauser – Faluvégi 2, Kürthi, Brattset Dale 3, Nze Minko 2, Hansen, Görbicz 2/2, Puhalák.
Edző: Ambros Martín
BBH: Darleux – Coatanea 1, Gros 9/2, Gulldén 3/3, Foppa, Jaukovic 5, Lassource.
Cs.: Toft – Mauny, Toublanc 3/1, Tissier, Kobylinska, Niakate 2/1, Catani, Pop-Lazic 4, Loseth.
Edző: Laurent Bezeau
Kiállítások: 8, illetve 10 perc
Hétméteresek: 11/8, illetve 9/8

A franciák kezdték a mérkőzést, de Jaukovic lövését Leynaud hárította. A másik oldalon Fodor lőtte ki az alsó sarkot. Kis közjáték után folytatódott a találkozó, a Brest átvette a vezetést. Kristiansen fordított, de hosszú ideig ekkor volt utoljára a győrieknél az előny (11. perc: 4-3). A franciák zsinórban öt gólt lőttek és kézben tartották a mérkőzést. A győri időkérés egy kicsit felpörgette a csapatot, de csak két gólt tudtak lefaragni hátrányukból, ráadásul a félidő Gros góljával zárult.
A második harminc percre Solberg érkezett Leynaud helyett, a védekezés felkeményedett, így az ETO előbb egyenlített (44.perc: 15-15), majd a vezetést is átvette. A hajrában Nze Minko kiállítását ki tudta védekezni az ETO, de két másodperccel a dudaszó előtt Jaukovic gólja játékban tartotta a franciákat.
A hosszabbítás első felében a győriektől Kristiansen és Faluvégi, a brestiektől Jaukovic és Gros volt eredményes. Az utolsó öt percben Toublanc és Kristiansen lőtt gólt, így jöhettek a büntetők.
Az első körben Gros és Kristiansen is hibázott, majd Toublanc és Görbicz lőtt gólt. A harmadik párosnál Niakate belőtte, Nze Minko kihagyta, majd Jaukovic és Oftedal is értékesítette a büntetőjét. Az utolsó körben Gulldén nem hibázott, így a Brest Bretagne Handball jutott a döntőbe.

A Győri Audi ETO KC az első félidő gyenge védekezésének köszönhetően jelentős hátrányba került, de a második félidőben többször is megnyerhette volna a mérkőzést, de ez most nem sikerült.

A másik elődöntőben:
Vipers Kristiansand – CSKA 33-30 (18-12)
A norvégoktól Reistad 10, Arntzen, Mörk és Löke 5-5, Tomac 4, Knedliková 2, Jonassen és Sulland 1-1 alkalommal volt eredményes. Az oroszoktól Vedekhina 7, Ilina és Skorobogatchenko 5-5, Dmitrieva és Markova 4-4, Gorshkova, Mikhaylichenko, Sudakova, Heindahl és Ristovska 1-1gólt lőtt.