Kupadöntős az Audi ETO KC!


A Debrecen lesz az ellenfél. 

FTC-Rail Cargo Hungaria – Győri Audi ETO KC 25-29 (13-16)
TIPPMIX Török Bódog Magyar Kupa elődöntő
Veszprém Aréna, 1000 néző. Vezette: Bíró, Kiss (botrányosan)
FTC: Bíró – Malestein, Klujber 7/2, Szucsánszki 2, Behnke, Bölk 2, Márton 1.
Cs.: Janurik – Kovács 4, Stolle 3, Kisfaludy 2, Háfra 4, Schatzl, Tóth, Csiszár-Szekeres, Pásztor.
Edző: Elek Gábor
ETO: Solberg – Faluvégi 2, Kristiansen 3/3, Brattset Dale 6, Amorim 2, Oftedal 7, Fodor 2.
Cs.: Leynaud, Glauser – Lukács, Kürthi, Edwige, Nze Minko 2, Hansen 4, Görbicz 1.
Edző: Ambros Martín
Kiállítások: 8, illetve 8 perc
Hétméteresek: 2/2, illetve 3/3

Az FTC kezdte az elődöntőt, de Bölk lövését Solberg hárította. A másik oldalon Faluvégi biztos kézzel lőtt Bíró kapujába, aztán Fodor is szélről talált be. A fővárosiak Amorim kiállítása alatt egyenlítettek, majd Csiszár-Szekeres ment ki két percre, Kristiansen pedig értékesítette a büntetőt. Néhány perc üresjáratot követően ismét Fodor volt eredményes, a félidő közepén Kristiansen találatát követően már égy gól volt a győri előny (4-8). A fővárosiak lassították a játékot, szinte minden támadásukat passzívig húzták, és ezek végén legtöbbször gólt is lőttek. A győrieknél a már megszokott Martín cserék jól szálltak be, Hansen és Görbicz is gólt lőtt, de így is csak három gól volt szünetben a Rába-partiak előnye.
A félidő elején Bíró Lukács ellen, míg Leynaud Stolle ellen védett egyet, majd Oftedal lőtt gólt. A pályaválasztóknál Klujber vette hátára a csapatot, míg a győrieknél hosszú percekig senki nem tudott gól szerezni, a játékrész közepére egy gólra zárkózott az FTC (47. perc: 20-21). Leynaud ellen Schatzl hibázott, Brattset Dale és Oftedal vezérletével növelte a különbséget az ETO, három perccel a vége előtt már ünnepelt a győri tábor. A hajrában két-két gól született, így a győriek legyőzték nagy riválisukat és megérdemelten jutottak a döntőben.

A másik elődöntőn a DSVC SCHAEFFLER 14-7-es félidőt követően 28-22-re legyőzte a Kisvárda Master Good csapatát. A Lokiban Kovács 6, Despotovic 5, Bánfai 4, Bordás és Hornyák 3-3, Tóvizi és Petrus 2-2, Vantara-Kelemen, Vámos és Arany 1-1 alkalommal volt eredményes. Csapó Kyra huszonkilenc lövésből tizenötször hárított.

A vasárnapi program:
 

Kisvárda Master Good SE – FTC-Rail Cargo Hungaria
TIPPMIX Török Bódog Magyar Kupa bronzmeccs
2021.május 16. 15:45 óra
Játékvezetők: Fekete Tamás, Tóth Dávid

 

DVSC SCHAEFFLER – Győri Audi ETO KC
TIPPMIX Török Bódog Magyar Kupa döntő
2021. május 16. 18:15 óra
Játékvezetők: Medve Róbert Pál, Südi Péter