A Győr nem került közelebb a BL-döntőhöz


A Győri Audi ETO KC hazai környezetben 25-25-ös döntetlent játszott a román Valceával a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén. A visszavágóra egy hét múlva kerül sor Romániában, ahol a magyar csapat még sohasem győzött.

Női BL, elődöntő, 1. mérkőzés:
Győri Audi ETO KC – Oltchim Valcea (román) 25-25 (14-15)
Győr, v.: Lazaar, Reveret (franciák). 
gól: Amorim 6, Spiridon 5, Bradeanu 4, Mraviková 3, Görbicz 3/2, Kovacsics 2, Hornyák 1, Vérten 1, illetve Puscasu 5, Nechita 4, Stanca 4, Manea 3, Neagu 3/1, Vizitiu 2, Gatzel 2/1, Fiera 1, Luca 1

A Győr egymást követő negyedik Bajnokok Ligája-elődöntőjére készülhetett; egy jól ismert ellenfél, a román Valcea érkezett hozzá vendégségbe. A két együttes immáron hetedik alkalommal találkozott egymással a BL-ben.

Konkoly Csaba kezdőcsapatában a sérülés után visszatérő Görbicz Anita még nem kapott helyet, ő csak később lépett pályára, így Kovacsics Mónika irányított.

Már az első pillanatban nyilvánvaló volt, hogy nagy lesz a küzdelem, fej fej mellett haladtak a csapatok. A Győr többször is elhúzott két góllal, de a románok mindig egyenlítettek. Konkoly Csaba csak a 13. percben küldte be Görbiczet, aki nagy kedvvel vágott neki a csatának, gólpasszokat osztott, és kétszer maga is eredményes volt a szünetig. A félidőben mégis a románok vezettek egy góllal.

A második játékrészt a lehető legrosszabbul kezdte a hazai alakulat, amely öt percig nem dobott gólt, ezzel szemben Puscasu kétszer is eredményes volt (14-17). Ezt követően azonban a Győr pillanatai következtek: megfordította az összecsapást (18-17), főként védekezésben állt össze a magyar bajnok.

Tíz perccel a vége előtt még semmi sem dőlt el (21-21), ezután megtorpant a győri támadógépezet, egyszerűen képtelen volt gólt lőni, a románok így elhúztak (21-23). Konkoly Csaba időt kért, egy perccel a vége előtt egy gól volt a különbség. Amorim öt másodperccel a vége előtt egyenlített, így egyik csapatnak sincs előnye a visszavágóra.

A másik elődöntőben, szombaton:
Viborg (dán) – Larvik (norvég) 27-21 (13-13)

A döntő első találkozójára május 8-án vagy 9-én, a visszavágóra pedig május 15-én vagy 16-án kerül sor.

* * *

A női NB I rájátszásában az elődöntő első meccsén Vácott tudott nyerni a Debrecen, így a két nyert mérkőzésig tartó párharcban akár már az április 19-ei, hajdúsági összecsapáson kiharcolhatja a döntőbe jutást.

Az alapszakasz második és harmadik helyezettje közötti viadal kimenetele némiképp meglepő, mivel Vácott a szezonban eddig csak a címvédő Győr volt képes győzni.

rájátszás, elődöntő, 1. mérkőzés:
Vác – DVSC-Korvex 27-31 (13-14)

az 5-8. helyért:
Ferencváros – Dunaújváros 37-39 (19-22)

a 9-12. helyért:
Veszprém-Barabás – Hunnia 51-35 (26-19)

http://www.origo.hu/sport/kezilabda/20100411-a-gyor-nem-kerult-kozelebb-a-bldontohoz.html