Lunde az Audi ETO mezében!


Vasárnap délelőtt a Hotel Famulusban tartott hivatalos sajtótájékoztatót a Győri Audi ETO, amelyen bemutatták a csapat új szerzeményét, a norvég Katrine Lunde Haraldsent, aki szombaton még BL-mérkőzést játszott a Hypo NÖ ellen Bécsben.

Élénk médiaérdeklődés kísérte az eseményt, melyen a világsztár hálóőrt és férjét Tom Reidar Haraldsent Borkai Zsolt polgármester és Vanyus Attila a klub elnöke fogadta.

Mint ismert, a Győr vezetői február elején jelentették be, hogy a pekingi olimpia aranyérmes kapus, hároméves szerződést kötött a magyar klubbal, melyre azután kerülhetett sor, hogy a Bajnokok Ligája-címvédő dán Viborg játékosa nyáron lejáró szerződését nem hosszabbította meg, így szabadon igazolhatóvá vált. A kétszeres világbajnoki ezüst (2001, 2007) és háromszoros Európa-bajnoki aranyérmes (2004, 2006, 2008) a profi játékosok kedvességével és türelmével válaszolt az újságírók kérdéseire, illetve mutatta be a vele tartó férjét. Ő a norvég Bryne futballistája, s úgy nyilatkozott, hogy nyáron lejár a szerződése, és ha talál megfelelő csapatot Győr környékén, akkor szívesen folytatná pályafutását Magyarországon.

A kérdéseket követően Borkai Zsolt, Győr polgármestere köszöntötte a játékost, akinek egy csokor virág kíséretében átadta az ETO 1-es számú, Haraldsen feliratú mezét.

„Nagy várakozással tekintek a győri szereplésem elé. Bízom benne, hogy sikeres lesz a bemutatkozásom, mivel nagyon erős csapathoz érkeztem. A feltételek megfelelőek, és az Audi ETO kivételes képességű csapat. Bízom benne, hogy hozzájárulhatok a Bajnokok Ligája megnyeréséhez, amelyet célul tűzött ki a klub. Ennek a realitását éppen szombaton igazolta a Győr a Larvik legyőzésével. „Tisztában vagyok azzal, hogy döntésemmel meglepetést okoztam, de boldog vagyok, hogy sikerült átigazolnom, mert egy eltérő kultúrájú országban szerepelhetek” “ – mondta Lunde.

http://www.gyorsport.hu/hirek/389,lunde-az-audi-eto-mezeben-.html