Elődöntős a kézi BL-ben a Győri ETO


Kemény meccsen, komoly izgalmak után 24-24-es döntetlent játszott Ljubljanában a Győri Audi-ETO a kézilabda Bajnokok Ligájában, ezzel zsinórban negyedik évében jutott a sorozat elődöntőjébe. Pálinger Katalin óriási játszott, az utolsó percben hetest fogott.

Mindkét csapat elsőszámú irányítója nélkül kezdte az elődöntőbe jutásról döntő mérkőzést, a Ljubljanából Andrea Lekics, a Győrből Görbicz Anita hiányzott sérülés miatt. A győrieknek már a döntetlen is elég volt ahhoz, hogy zsinórban negyedszer bejussanak a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, a Krimnek győznie kellett a kiesés elkerüléséhez.

KRIM LJUBLJANA-GYŐRI AUDI-ETO 24-24 (10-11)

Győri gólszerzők: Bradeanu 8/5, Amorim 5, Spiridon 4, Vérten 4, Kovacsics 1, Mraviková 1, Tomori 1
A Ljubljanában Zácsik Szandra 6 gólt szerzett

Hétméteresből: 6/4 ill. 7/5
Kiállítások: 2 perc ill. 8 perc

A csoport másik mérkőzésén: Larvik-Leipzig 31-21
A csoport állása: 1. Larvik 8, 2. Győr 7, 3. Ljubljana 5, 4. Leipzig 0

A védekezés mindkét oldalon gyorsan összeállt, de támadásban nagyon sokat hibáztak a játékosok. A két kapus remekelt, Grubisics és Pálinger is 40 százalék fölött védett, így nagyon kevés gól esett, az első félidő felénél 3-3-ra álltak a csapatok.

Bradeanu magabiztosan lődözte be a győri heteseket, egy jobb periódusnak köszönhetően a magyar bajnok ellépett (22. perc: 4-8), de a Ljubljana nem tört meg, beállóból az orosz Bodnyeva tartotta meccsben a hazaiakat. A szünet előtti időszak a szlovénoknak sikerült jobban, a magyar válogatott Zácsik Szandra lövéseivel egy gólra jöttek fel.

A szünet után folytatódott a hullámzó játék, csak a két kapus teljesítménye volt egyenletesen kimagasló. Felváltva vezettek a csapatok, de meglépni egyik sem tudott, a második félidőben egyik csapat sem vezetett két gólnál nagyobb különbséggel. A Simona Spirodon vezette győri védelem jól állt a lábán, öt perccel a vége előtt a magyaroknál volt az előny (55. perc: 21-22).

Az életéért küzdő Ljubljana újra fordított, két és fél perccel a lefújás előtt kettővel vezetett, és Bradeanu kihagyta a Győr hetesét. Az öt góllal záró Amorim eggyel közelebb hozta a Győrt, de az utolsó percben a Krim is büntetőt lőhetett. Gros, aki előtte mind a négy hetesét belőtte, most hibázott, Pálinger kispárgázta a lövését, az ellentámadásból pedig Bradeanu beállította a végeredményt.

Az utolsó 20 másodpercben már lőni sem hagyta ellenfelét a Győr, amely a döntetlennel bejutott a BL elődöntőjébe. Az ETO két legfontosabb meccsén, a Larvik ellen otthon, és Ljubljanában úgy harcolta ki a legjobb négybe jutást, hogy nem számíthatott Görbicz Anitára, és néhány kulcsjátékosa kifejezetten gyenge napot fogott ki, de Pálinger, Spiridon és Bradeanu szállították az eredményt.

A középdöntőcsoport első helye valószínűleg már nem lesz meg, hiába verte a Győr nagyobb különbséggel a Larvikot, mint amennyivel kikapott Norvégiában, de ennek nem sok jelentősége van, a másik ágról érkező két csapat (az Oltchim Valcea, és a címvédő Viborg) játékereje között nincs nagy különbség. Az utolsó körben a Győr az utolsó Lipcsét, a Larvik a Ljubljanát fogadja.

http://sportgeza.hu/kezilabda/2010/03/13/elodontos_a_kezi-bl-ben_a_gyori_eto/