Avatás győzelemmel


Hibátlanul zárt az Audi ETO KC. 

Győri Audi ETO KC – IK Sävehof 35-23 (16-14)
Győr, 5200 néző. Vezette: Zotin, Voldokov (oroszok)
ETO: Herr – Bognár-Bódi 5, Hornyák, Kovacsics 4, Löke 6, Amorim 7, Korsós 3/3.
Cs.: Grubisic, Wéninger – Aguilar 6, Sen 1/1, Szepesi 2, Planéta, Milanovic Litre 1.
Edző: Ambros Martín
IK: Idéhn – Wikensten 2, Oden 6/2, Karlsson, Enhöring, Alm 7, Sand 3.
Cs.: Bundsen – Dafe 2, Eriksson 2. Lindvall-Haggren 1, Haraldsdottir, Tegstedt.
Edző: Henrik Signell
Kiállítások: 6 perc (Amorim, Löke, Kovacsics), illetve 6 perc
Hétméteresek: 6/4, illetve 3/3

A mérkőzés előtt bő két órával már gyülekeztek a szurkolók az Audi Aréna Győr bejáratainál. A találkozó Görbicz Anita kezdődobásával indult. 
Az első gólt a második támadás hozta, ekkor Kovacsics talált be. Az első tíz perc kiegyenlített küzdelmet hozott, az ETO Löke és Amorim támadójátékára épített, de sajnos a megítélt büntetők kimaradtak. A vendégek átlövésekkel próbálkoztak, többször lőtték át a győri falat, de a megpattanó lövésekkel is szerencséjük volt. A félidő közepén még a Sävehof vezetett (15. perc: 8-9). A hazaiak zsinórban három gólt lőttek, de a svédek egyenlíteni tudtak. A vendégek időkérése után a győriek megnyomták az utolsó hét percet, de néhány hibának köszönhetően csak kétgólos előnnyel térhettek pihenőre.
A második játékrész svéd góllal indult, de ezt követően Grubisic nyolc percre lehúzta a rolót, elöl pedig magabiztosabb volt a támadójáték. Bognár-Bódi szélről, Korsós büntetőből növelte a gólok számát, de Amorim, Aguilar és Löke is eredményes volt. Kilenc perc után már hét gól volt a győri előny (22-15). Az ETO fokozatosan növelte a különbséget, alig több mint tíz perccel a vége előtt Amorim góljával lett „közte tíz” (28-18). Bognár-Bódi nem tud hibázni, Szepesi pedig indításból ejtette át a svéd kapust. Milanovic Litre is feliratkozott a góllövők közé, majd a fiatal Wéninger első védésének tapsolhatott az Aréna közönsége. A hajrában mindkét oldalon zörögtek a hálók, a mérkőzés végén Sen időntúli büntetőből állította be a végeredményt.
A Győri Audi ETO KC második félidei jó játékának köszönhetően magabiztos győzelemmel avatta fel új otthonát. A csapat pontveszteség nélkül nyerte a „C” csoport küzdelmét.