Szomszédvárak csatája


A „kicsik” érkeznek Győrbe.

Győri Audi ETO KC – Mosonmagyaróvári KC SE
Magyar bajnokság, 5. forduló
Győr, 2014. szeptember 27. 18:00
Játékvezetők: Bócz László, Wiedemann Viktor

A vendégek a nyáron jelentősen átalakultak. Az egykor Veszprémben működő csapat áttette székhelyét Mosonmagyaróvárra, de csarnok hiányában Mosonszolnokon rendezi mérkőzéseit. Györkös Rebeka a Budaörs, Horváth Dóra az MTK, Pásztor Bettina a DVSC, Pelczéder Orsolya és Tóth Eszter a Vác, Takács Bianka a Dunaújváros, míg Planéta Szimonetta a Győri Audi ETO csapatához igazolt. Róth Kálmán együttese alapos vérfrissítésen esett át. Bardi Fruzsina Debrecenből, Biber Zita Siófokról, Dombi Luca Békéscsabáról, Gyimesi Kitti Egerből, Hanczvikkel Zsanett Békéscsabáról, Puhalák Szidónia Vácról igazolt át, míg Csala Anita és Szerző Regina a Szent István Építők, Élő Beatrix az ETO, Kiss Kitti a Győrújbarát, Schneck Réka az MTK, Sandra Filipovic a Milenium, Jana Kendliková a Slavia Praha, Nadja Pejovic a Danilovgrad csapatától érkezett.
A Móvár az első fordulóban meglepetésre győzelmet aratott Vácon (22-21), majd egy érdekes mérkőzésen egy góllal maradt alul a Dunaújvárossal szemben (21-22). Az FTC ellen a sérülésekkel küzdő csapat tisztességgel helyt állt (22-35), majd Érden is jól teljesített a gárda (23-26).
Tóth Gabriella 18, Sandra Filipovic 13, Hanczvikkel Zsanett 12, Dombi Luca 11 alkalommal volt eredményes.
A hazaiak eddig négy mérkőzésüket biztosan nyerték, ezzel vezetik a bajnokságot. Heid Löke 18, Susann Müller 17, Kovacsics Anikó 14, Eduarda Amorim 13 gól lőtt a bajnoki találkozókon.
Hornyák Ágnes műtétje, Heidi Löke lábsérülése miatt nem áll Ambros Martín rendelkezésére.

A találkozó Mesterhármasára itt tippelhetsz.