Nők: vége a szezonnak


Szombaton lejátszották az utolsó meccset is. 

2013. augusztus 30-án egy DVSC-TVP – Budapest Bank-Békéscsabai ENK SE találkozóval indult a 2013-2014-es bajnoki szezon a nőknél és 2014. május 17-én zárult. Az eltelt hetekben, hónapokban a csapatok 164 mérkőzést játszottak le. Az alapszakasz 132 találkozóján 73 alkalommal örülhettek a hazai csapatok, öt mérkőzésen született döntetlen, míg 54-szer elvitték a vendégek a két bajnoki pontot. A legnagyobb különbségű hazai győzelem – 24 gólos – az FTC-Rail Cargo Hungaria – Eszterházy KFSC Eger és a Győri Audi ETO KC – Eszterházy KFSC Eger bajnoki találkozókon alakult ki, míg öt alkalommal csak egy gól döntött. Érdekesség, hogy az öt döntetlen közül három Vácott született. Idegen pályán a Győri Audi ETO KC aratta a legnagyobb különbségű győzelmet, 31 találattal bizonyult jobbnak a Veszprém Barabás Duna Takarék KC csapatánál. Egygólos vendégsiker négy találkozón volt, ebből kétszer a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia szerezte meg minimális különbséggel a két pontot.
Az alsóházi rájátszás a DVSC-TVP hengerelt, mindegyik mérkőzését megnyerte, így magabiztosan szerezte meg a kilencedik helyet. A bajnokság végén már több sebből vérző Veszprém Barabás Duna Takarék KC a két kiesővel szemben oda-vissza diadalmaskodott, biztosítva helyét a következő szezonra. Az MTK-Budapest két alkalommal győzte le az egrieket, így a jobbik kieső pozíciójába került, míg az Eger szerzett pont nélkül zárta a rájátszást.
A középházban a Fehérvár KC a sikertelen EHF-kupa elődöntő után a csapat összeszedte magát és megőrizte az alapszakaszban kivívott helyét, csak Békéscsabán szenvedett vereséget. Az Eubility Group Békéscsabai ENK SE botladozott a rájátszásban, de így is a hatodik lett. A hatodik helyről induló váciak a végére elfogytak, így csak hetedikek lettek, míg a Magyar Kupában bronzérmes Siófok a nyolcadik helyen végzett.
A felsőházban a két elődöntő két-két mérkőzésen eldőlt. Az FTC a hazai pályán elért nagy gólarányú győzelmet követően Dunaújvárosban sem hibázott, míg a Győri Audi ETO KC két sima mérkőzésen lépett túl az ÉRD együttesén. Nagy meglepetésre a bronzéremért lejátszott mérkőzéseken a rendes játékidőben Érden és Dunaújvárosban is döntetlen született, de a büntetőpárbaj után mindkétszer az érdiek örülhettek, megszerezve ezzel a harmadik helyet. A döntő első mérkőzésén a Győri Audi ETO KC nagyon simán győzött a Népligetben, majd a győri visszavágón legyőzte az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatát, ezzel megvédte bajnoki címét, ami már a tizenegyedik.

Bajnoki sorrend:

1. Győri Audi ETO KC 
2. FTC-Rail Cargo Hungaria
3. ÉRD
4. Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia
5. Fehérvár KC
6. EUbility Group Békéscsabai ENK SE
7. Ipress Center Vác
8. Siófok KC-Galerius Fürdő
9. DVSC-TVP
10. Veszprém Barabás Duna Takarék KC
11. MTK-Budapest
12. Eszterházy KFSC Eger