Triplázás megismételve


A bajnokság is a zsebben van. 

Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria 30-25 (16-11)
Győr, 2800 néző. Vezette: B. Pech, Vágvölgyi
ETO: Lunde – Bognár-Bódi 3, Bulatovic 2, Görbicz 4/2, Löke 7, Amorim 3, Kovacsics 7/1.
Cs.: Herr – Orbán 1, Soós 2, Hornyák Á., Sirián, Hornyák D., Korsós 1, Tervel, Szepesi.
Edző: Ambros Martín
FTC: Abramovics – Kovacsicz, Tomori 7/3, Szucsánszki 2, Szamoránsky 2, Steinbach 1, Vérten 1.
Cs.: Szikora – Zácsik 3, Pena 6/2, Cifra 2, Such 1, Szarka, Szekerczés.
Edző: Elek Gábor
Kiállítások: 6 perc (Bulatovic, Hornyák Á., Löke), illetve 10 perc
Hétméteresek: 3/3, illetve 7/5

A találkozó elején felváltva estek a találatok, öt perc után 2-2 volt az eredmény. Ezt követően sebességet váltott az ETO, pillanatok alatt hat góllal meglépett. Azonban a sok hiba megbosszulta magát, az FTC a félidő közepére három gólra csökkentette hátrányát, majd a huszadik percben már egyenlített is. Újabb győri rohamok után a szünetre ötgólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző.
A második játékrészt jobban kezdték a vendégek, két gólra fel is zárkóztak, de közelebb már nem tudtak kerülni. Az ETO megint rákapcsolt, a játékrész közepére hat gólra növelte előnyét, amit további kettővel meg is fejelt. A biztos előnytudatában az utolsó nyolc percet már a bajnokságban kevesebbet szereplő játékosoknak adta Ambros Martín. Az utolsó percben a hazai időkérés alatt a csapattagok a távozó játékosokat köszöntötték, szép gesztus volt.
A Győri Audi ETO KC méltó módon fejezte be a 2013-2014-es szezont. A Magyar Kupa elsőség, a Bajnokok Ligája trófea mellé a bajnoki címet is megszerezte, ezzel megismételte az előző évad teljesítményét.

Az ETO csapatának ez volt a tizenegyedik bajnoki címe, amivel beérte a Ferencvárost. Görbicz Anita pedig már a kilencedik bajnoki elsőségét szerezte.

Gratulálunk a Csapatnak és a csapat mellett dolgozóknak!