Címvédés – oktatva


Magabiztos játékkal győzött az Audi ETO KC.

Buducnost Podgorica – Győri Audi ETO KC 21-27 (10-15)
Budapest, 10000 néző. Vezette: Charlotte Bonaventura, Julie Bonaventura (franciák)
Podgorica: Woltering – Petrovic 1/1, Neagu 7, Cvijic 4, Lazovic, Byzdra 1, Mehmedovic 1.
Cs.: Zderic, M. Vukcevic – Dalby 5, Knezevic 2, Bozovic, Gjeorgjievska, Jezic, Nikitina, Pavicevic.
Edző: Dragan Adzic
ETO: Lunde – Kovacsics 2, Amorim 4, Görbicz 7/2, Löke 4, Bulatovic 3, Bognár-Bódi 2.
Cs.: Herr – Korsós 1, Szepesi, Hornyák D., Hornyák Á., Sirián, Soós, Orbán 4, Tervel.
Edző: Ambros Martín
Kiállítások: 10, illetve 4 perc (Amorim, Löke) + Kovacsics kizárás
Hétméteresek: 1/1, illetve 2/2

Kihagyott helyzetek után Görbicz góljával indult az első alkalommal megrendezett MVM EHF Final4 döntője. Löke duplázta meg az előnyt, de apróbb hibák miatt nem sikerült növelni az előnyt. Dalby szépített, majd Kovacsics góljára Neagu válaszolt. Az ETO emberelőnyből növelte a különbséget, ezért Adzic időt is kért (13. perc: 7-2). A vendégeket Neagu és Dalby tartott meccsben, míg hazai oldalon szinte minden támadásban pályán lévő csapat betalált Woltering, vagy Zderic kapujába. A csarnokban a hangulat egyre fokozódott, hiszen az ETO Orbán góljával már hattal vezetett (12-6). Cvijic első találata csak a 28. percben született meg, amire Bulatovic nagy góllal válaszolt. A Neagu-Dalby páros termelte a gólokat – a félidő végéig mindkettő négyet jegyzett –, a másik oldalon a CSAPAT játszott. Hazai időkérés után Löke ellen szabálytalankodtak, a megítélt büntetőt Görbicz biztos kézzel értékesítette.
Fordulás után Bulatovic nagy bombája Kovacsicsot találta el, jöhetett Korsós. Az ETO magabiztos játékkal tartotta 4-5 gólos előnyét, de egy kis hullámvölgy alatt háromra zárkózott a Buducnost (38. perc: 17-14). Egy kipattanónál Korsós volt jó helyen és nagyon rutinosan lőtt Woltering fölött a kapuba. Amorim, majd a győriek által nagyon nem kedvelt Knezevic került ki két percre. A létszámhiányos játékból az ETO jött ki jobban, visszaállítva az ötgólos különbséget. Felváltva estek a találatok, így az előny nem csökkent, percről percre közelebb került a címvédés. Görbicz hatalmas átlövésgólja után már talpon volt az egész Aréna, kezdődött az ünneplés. Kovacsics tenyerébe ütközött Knezevic, piros lap lett a vége. A vendégek kettős emberelőnyben sem tudtak a remekül védő Lunde kapujába találni, amit szurkolóik rosszal fogadtak, megindult a rendbontás a vendégszektorban. Bulatovic és Bojana Popovic próbálta nyugtatni a szurkolókat. A végén még Cvijic ütközött Tervellel, előbbit sokáig ápolták. Görbicz szép góllal tette fel az i-re a pontot, Knezevic csak faragott a hátrányon.
A Győri Audi ETO KC az elődöntőben és a döntőben is magabiztos játékkal győzött, így megvédte címét.
A Bajnokok Ligája gólkirálynője Görbicz Anita lett, a szezonban 87 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját.
A Final4 legjobb játékosa (MVP) Katrine Lunde lett – teljesen megérdemelten.
A csapatot késő este Győrött nagy tömeg fogadta a Városháza előtt. A hűvös idő ellenére több mint egy órán át tartott az ünneplés.

A bronzmérkőzésen:
WHC Vardar CSBT – FC Midtjylland 34-31 (14-12)