Jobbnak indult…


Bő negyven percig tartott a lendület.

Mezőkövesdi KC – ETO-SZESE 38-36 (18-22)
Mezőkövesd, 500 néző. Vezette: Bacs, Bán
MKC: Kovács J. – Kovács P. Benis 3/1, Radnic 7, Trivkovic 3, Pavlovic, Szepesi 3.
Cs.: Kiss – Bakos, Grünfelder, Dukic 3, Molnár, Cuzic 9/4, Dobó 10, Bán, Nyitrai.
Edző: Skaliczki László
ETO: Lorger – Gebhardt 7/1, Németh 3, Mota 7/3, Pesic, Gál 2/1, Simon 4.
Cs.: Somogyi – Szabó 2, Gubó, Terenyi 2, Kalmár, Hernandez 1, Halász 8, Tóth.
Edző: Rosta Miklós
Kiállítások: 14, illetve 20 perc
Hétméteresek: 7/5, illetve 6/5

Hazai góllal indult a mérkőzés, de a tizedik percben már négy góllal vezetett az ETO (4-8). A Kövesd előbb emberhátrányból, majd emberelőnyből faragott a különbségen, de egyenlíteni nem tudott. A félidő közepén két gól volt a zöld-fehérek előnye (9-11). A hazaiak ebben az időszakban rengeteg technikai hibát vétettek, az ETO könnyű gólokkal meglépett, már hét gól volt az előnye (9-16). Azonban magára talált a hazai gárda, Radnic vezérletével fokozatosan közelítették meg ellenfelüket, de Halász, Mota és Simon is jókor lőtt gólt. Öt perccel a félidő vége előtt (13-19) a hazaiak időt kértek, változtattak játékukon, ami eredményesnek bizonyult. Bár Lorger ismét büntetőt hárított, a hajrá a hazaiaké volt, négy gólra fel tudtak zárkózni.
A második játékrészt a Mezőkövesd kezdte jobban, ismét dolgoztak le hátrányukból és nagy küzdelemmel a 43. percben egyenlíteni tudtak. Két győri hibát követően már a hazaiaknál volt az előny. Az ETO küzdött, de folyamatosan két-három góllal vezetett a Kövesd. A hajrában sikerült egy gólra felzárkóznia a győrieknek, de egy újabb kétperces büntetéssel lehetőség adódott a hazaiak előtt, amivel élni is tudtak. Terenyi még hátrányból szépített, de Cuzic ismét kettőre növelte az előnyt. Az utolsó percben Halász két ziccerét hárította Kovács J., a másik oldalon kettős emberhátrányból lőtt gólt a Kövesd, amire csak egy góllal tudott válaszolni az ETO, így győzött a Mezőkövesd.
A sok technikai hibával és kiállítással tarkított mérkőzésen az ETO-SZESE jó első félidőt követően szenvedett vereséget. A Mezőkövesd ezzel a győzelmével biztos első osztályú marad, a győrieknek egyre kevesebb az esélyük erre.