ETO – FTC döntő lesz


Nem jelentett akadályt a Siófok. 

Siófok KC-Galerius Fürdő – Győri Audi ETO KC 23-34 (12-17)
Dabas, 800 néző. Vezette: Hargitai I., Markó
Siófok: Pastrovics – Erdősi 3, Léránt 4, Németh, Deáki 2, Szamoránsky 1, Lukács 2.
Cs.: Futaki, Nagy – Dajka 3/1, Schneider, Varga, Szabadfi 1, Szalai 4/2, Polics 1, Termány 2.
Edző: Vladimir Golovin
ETO: Herr – Kovacsics 8/4, Amorim 4, Görbicz 6/2, Löke 5, Bulatovic, Orbán 3.
Cs: Lunde – Korsós, Hornyák D., Hornyák Á. 2, Sirián, Soós 2, Bognár-Bódi 4, Tervel, Szepesi.
Edző: Ambros Martín
Kiállítások: 10, illetve 4 perc (Amorim, Bulatovic)
Hétméteresek: 5/3, illetve 7/6

Néhány elpuskázott helyzet után a siófokiak szerezték az első gól és a hatodik percig vezettek is. Az ETO Löke találatával fordított (2-3), majd fokozatosan növelte előnyét. A félidő közepén öt gól volt a különbség (6-11), időt is kért a Siófok. Az ETO-nál elindult a szokásos cserélgetés. Emberelőnyben egy gólt tudtak faragni a Balaton partiak, ami az utolsó percig meg is maradt. Ekkor Kovacsics büntetőből lőtte a félidő utolsó találatát.
A második harminc perc siófoki emberhátránnyal és két győri góllal indult (12-19). Löke balkezes percei után újra időt kértek a fehér mezesek (14-23), de ezt követően is többnyire győri gólok születtek. Az ETO játékosai emberelőnyből három gólt lőttek, ezzel tizenhárom volt az előny (16-29). Majd jött Bulatovic kiállítása, amit 2-1-re hozott le az SKC. Tíz perc volt hátra, amikor Herr büntetőt hárított, sajnos a másik oldalon Kovacsics is hibázott. Soós góljával 14 gól előnye volt a győrieknek – újabb siófoki időkérés következett. Mindkét csapat sok hibával játszott, percekig érintetlenek maradtak a kapuk. Öt perc gólcsend után Polics és Lukács faragott a hátrányból, majd Hornyák Á. növelte a győri gólok számát. Szabadfi találatára Soós válaszolt, de Termány és Szalai góljára már nem sikerült reagálni.
A Győri Audi ETO KC könnyed játékkal, a keretet sokat forgatva is magabiztosan jutott be a Magyar Kupa döntőjébe, ahol az FTC-Rail Cargo Hungaria lesz az ellenfele.