Döntőt érő győzelem


Érden is sikerült. 

Érd – Győri Audi ETO KC 26-33 (17-15)
Érd, 2000 néző. Vezette: B. Pech, Vágvölgyi.
Érd: Oguntoye – Schatzl 3, Klivinyi 5, Triscsuk, Vukcevic, Kovács 9, Koren 4.
Cs.: Janurik, Gridnyeva – Bognár, Kisfaludy, Mester, Oláh, Szekeres, Wolf, Török.
Edző: Szabó Edina
ETO: Herr – Korsós 3, Kovacsics 5, Amorim 5, Bulatovic 4, Löke 14, Orbán 1.
Cs.: Lunde – Hornyák Á. 1, Hornyák D., Görbicz, Soós, Bognár-Bódi, Sirián, Szepesi.
Edző: Ambros Martín
Kiállítások: 8 perc, illetve 8 perc (Bulatovic 2×2, Bognár-Bódi, Kovacsics)
Hétméteresek: /, illetve /

Herr védésével és Korsós gyors góljával indult a találkozó. Triscsuk egyenlített, de öt perc elteltével Szabó Edina időt kért, ekkor négy góllal vezetett az ETO. Klivinyi büntetője után Löke pattintott lövése ragadt a ficakba. A győriek jól szűrték meg az érdi támadásokat, Herr pedig a védőfalon túljutó lövéseket jó százalékkal hatástalanította. Tíz perc után 4-7 volt az eredmény. Bulatovic már a második bombáját lőtte be, majd Löke szép passzok után növelte öt gólra az előnyt (5-10). Sok kimaradt vendéghelyzet mellett zsinórban három gólt lőtt az Érd, ezzel háromra csökkentette a különbséget (8-11). Schatzl ziccerét védte Herr, majd egy eladott labda után Klivinyi szépített, győri időkérés lett a következmény. Orbán és Bulatovic helyett Bognár-Bódi és Soós érkezett. Löke harcossága büntetőt hozott, amit Kovacsics Gridnyevába lőtt, szerencsére a kipattanót már értékesítette. Emberhátrányból Koren szépített a huszadik perc végén, a vendégeknek az emberelőnyös figura sem jött össze. Indulásból Löke lőtt a kapujából kifutó Oguntoye mellett gólt. Schatzl előnyből kettőre csökkentette a hátrányukat, majd Koren is betalált (25. perc: 12-13), ráadásul egy győri technikai hibát követően Vukcevic egyenlíteni tudott. Schatzl indulásból lőtt gólt, Bognár-Bódi kétpercest kapott. Gödörbe került az ETO, előnyből újabb érdi gól született. A hosszú gólcsendet Amorim törte meg. Kovács újabb gólját követően alig másfél perccel a szünet előtt Ambros Martín kikérte második idejét (17-14). Löke gólja után támadhatott a hazai csapat, időntúli szabaddobásból Klivinyi Bognár-Bódit lőtte ki, agyrázkódás gyanús…
A második játékrészt az ETO kezdte. Herr helyett Lunde érkezett a kapuba. Kovacsics büntetőjére Kovács válaszolt, majd Amorim lőtt gólt. Kovacsics labdaszerzésénél Klivinyi került két percre a kispadra. Emberelőnyből Amorim egyenlített, majd Löke két labdaszerzés után lőtt ismét gólokat (18-20). Schatzl hetesét Lunde hárította, a másik oldalon Kovacsics csúnyán a kapu fölé ejtette. Hazai hibát követően ismét Löke volt eredményes, már nyolcadszor. Jó védekezést követően Korsós lőtt gólt, Szabó Edina időt is kért (41. perc: 18-22). Két hiba emberelőnyben, majd Kovacsics kapott pihenőt a játékvezetőktől. Előnyből Koren szépített, de Löke újabb gólt szerzett. Kovacsics újabb büntetőt értékesített, majd megint Löke jött (22-25). Kovács cikázott be a védők mellett, gólt lőtt és Bulatovic kétperces büntetőt kapott. Érdi labdaszerzés után Kovács és Löke futott vissza, kisebb meglepetésre büntetőt ítéltek a játékvezetők, de Lunde megfogta Klivinyi lövését. Emberhátrányból Korsós növelte háromra a különbséget. Bulatovic lőtt fontos gólt, majd Klivinyi szépített. Amorim góljára Triscsuk válaszolt. Korsós szép bejátszását követően Löke Vukceviccel a hátán lőtt gólt, az érdi mehetett pihenni. Kovács hozta feljebb a hazaiakat, Hornyák Ági pedig már a harmincadik győri gólt lőtte. Löke góljaival hét az előny. 

A Győri Audi ETO KC – Tervel, Görbicz és Hornyák D. nélkül – jó kezdést követően alaposan leült az első félidőben, de egy szenzációs második félidővel magabiztosan nyerte meg a második elődöntőt, így a döntőben az FTC ellen küzdhet meg a bajnoki címért.