Veretlenül a négyes döntőbe


A Larvik ellen zárta a csoportkört az Audi ETO KC. 

Győri Audi ETO KC – Larvik HK 31-29 (14-12)
Győr, 3000 néző. Vezette: Jurinovic, Mrvica (horvátok)
ETO: Herr – Bognár-Bódi 3, Bulatovic 6, Görbicz 7/6, H. Löke 5, Hornyák D., Korsós 1.
Cs.: Lunde – Orbán 1, Soós, Kovacsics 3/1, Sirián, Amorim 4, Hornyák Á. 1, Tervel.
Edző: Ambros Martín
Larvik: Hasanic – Rigelhuth Koren, Sulland 3, G. Hammerseng-Edin 3, V. Johansen 1, A. Hammerseng-Edin 11, J. Kristiansen 2.
Cs.: Rantala – Breivang, N. Mörk 7/1, Stange 2, L. Löke, T. Kristiansen, Blanco, Breistöl, Lund.
Edző: Ole Gustav Gjekstad
Kiállítások: 6 perc (Amorim, Kovacsics, Tervel), illetve 6 perc
Hétméteresek: 7/7, illetve 1/1

A győri „B”-közép a találkozó előtt a héten meghozott EHF-döntéssel kapcsolatos véleményét hangos füttyszóval fejezte ki.
Gyors Görbicz góllal indult a mérkőzés, ám a Larvik egyenlíteni tudott. Löke góljaival 3-1-re vezettek a hazaiak, de a győzelemre játszó norvégok nem adták fel, fordítani tudtak. Mindezt úgy, hogy a találkozó ezen szakaszában Herr Orsi volt csapata legjobbja. 4-5-né Ambros időt kért, próbálta rendezni a sorokat. Az ETO egyenlített (6-6), de a vendégek jól használták ki az ETO hibáit, megint kettővel vezettek. Nagy küzdelemben ismét egyenlített a győri csapat, majd a vezetést is visszavette, bár többször is sújtotta a csapatot a két játékvezető ítélete. Kétgólos hazai előnnyel tértek pihenőre a csapatok.
A szünet után az ETO jó védekezésének köszönhetően Kovacsics és Bognár-Bódi lőtt gólt, négy volt a hazai előny. Sajnos Anja Edin lövései ellen nem volt ellenszer, az ütközés és a sánc is hiányzott a győri védőktől. A negyvenedik percben ismét utolérte ellenfelét a Larvik (19-19). Aztán megint két győri gól következett, amire időt is kértek a vendégek. Ezt követően megint sikerült a vendégeknek egalizálni (24-24), de Amorim átlövése és Görbicz büntetője után ismét kettő ide. Anja Edin újabb gólját követően Lunde érkezett a remek teljesítményt mutató Herr helyére. Hornyák Ági betörését követően megint kettő volt az előny, ráadásul a vendégek kétperces kiállítást is kaptak. A Larvik emberhátrányból is gólt lőtt, de Bulatovic találata végleg eldöntötte a mérkőzést.
A Győri Audi ETO KC utolsó mérkőzését is megnyerte a középdöntőben, így veretlenül végzett a csoport élén. A második helyen a Buducnost Podgorica lépett tovább. A másik csoportban a WHC Vardar SCBT egy ponttal előzte meg az FC Midtjylland együttesét.

A budapesti négyes döntő elődöntőinek párosítása:
WHC Vardar SCBT – Buducnost Podgorica
Győri Audi ETO KC – FC Midtjylland