Véget ért az alapszakasz


Elődöntős az ETO, alsóházas a Veszprém. 

2013. augusztus 31-én indult a nagy menetelés, ami mai nap fejeződött be. Az alapszakasz első helyét a Győri Audi ETO KC szerezte meg, az első fordulóban elszenvedett népligeti vereséget követően a többi mérkőzésen magabiztosan gyűjtötték be a két pontokat. A felsőházban végzett még a két vereséget begyűjtő FTC-Rail Cargo Hungaria, a szezon eddigi meglepetés csapata, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia, valamint az Érd.
A középházba három csapat is 21 ponttal jutott be, közöttük csak az egymás elleni eredmények döntöttek. Ezek alapján a Siófok az ötödik, a Vác a hatodik, míg a Fehérvár a hetedik helyről várja a folytatást. Hozzájuk csatlakozik még a Békéscsaba együttese.
Az alsóházban a DVSC, a Veszprém, az MTK és az Eger küzd a pontokért.
Az 5-8. és a 9-12. helyért küzdő csapatok bónuszpontokat visznek magukkal (4-3-2-1), míg a felsőházban első körben elődöntőket rendeznek. Győri Audi ETO KC – Érd és FTC – Dunaújváros párharcok lesznek, ahol két győzelemmel léphet tovább bármelyik csapat a döntőbe. Az első és az esetleges harmadik mérkőzést az alapszakaszban előrébb végzett csapat otthonában rendezik. A két vesztes a bronzéremért, míg az elődöntő két győztese a bajnoki címért mérkőzik, szintén két győztes mérkőzésig. A döntőt az alapszakaszban gyengébb helyezést elérő csapat otthonában kezdik a felek, míg a második, és esetlegesen harmadik a jobb alapszakaszbeli eredménnyel rendelkező otthonában lesz.