Már a négy között


Küzdelmes mérkőzésen győzött az Audi ETO KC. 

RK Krim Mercator – Győri Audi ETO KC 22-24 (14-14)
Ljubljana, 2000 néző. Vezette: Charlotte Bonaventura, Julie Bonaventura
Krim: Stefanisin – Krpez 5/1, Lazovic-Varlec 5, A. Bulatovic, De Oliveira Piedade 4, Penezic 3, Zrnec 1.
Cs.: Grubisic, Marincek – Mavsar 3/2, Wörz 1, Potisek, Zulic.
Edző: Tone Tiselj
ETO: Lunde – Bognár-Bódi 2, Löke 4, Tervel, Amorim 4, Kovacsics 1, Görbicz 5/5.
Cs.: Herr – Orbán 2, K. Bulatovic 4, Hornyák D., Korsós 2, Hornyák Á., Soós, Sirián.
Edző: Ambros Martín
Kiállítások: 2, illetve 6 perc (Amorim, Görbicz, Löke 1×2)
Hétméteresek: 5/4, illetve 5/5

A hazaiak kezdték a találkozót és az első gólt is ők szerezték. Öt perc után egy góllal vezetett a Krim (3-2), de Amorim kiállítását az ETO jól használta ki, Löke és Bognár-Bódi góljaival vezettek. A vendégek előnye növekedhetett volna, de Görbicz pillanatok alatt két ziccert is elhibázott. Az első félidő közepén megtört a győriek játéka, a hazaiak ismét vezettek (20. perc: 10-9). Nem volt igazán jó a védekezés és támadásban is akadozott a gépezet, de akart a csapat, így ismét két gól volt a győri előny. Sajnos a hajrá nem sikerült jól, a hazaiak egyenlítettek.
A szünet után Orbán és Görbicz lőtt gólt, majd kimaradt egy szlovén büntető, de a Krim megint fordítani tudott, Wörz góljával náluk volt az előny (17-16). A félidő közepére két góllal meglépett az ETO, majd a hazai időkérést követően Orbán góljával már három volt az előny. Sajnos a folytatás nem jött össze, három támadásból egyenlített a Ljubljana (21-21). A két francia játékvezető sokáig tűrte a hazaiak durva védekezését, csak az 53. percben osztották ki az első kétperces büntetést. A vendégek időkérése után alig változott a játék képe, mindkét csapat sokat hibázott. Löke negyedik gólja után még időt kértek a hazaiak, de gól már nem született, két góllal győzött a Győri Audi ETO KC.

A csoport másik mérkőzésén: Larvik HK – Buducnost Podgorica 17-22 (8-9).
Négy fordulót követően biztos továbbjutó a Győri Audi ETO KC, a Podgoricának elméletileg még egy pont hiányzik a négyes döntőhöz.

A másik csoportban érdekes eredmények születtek. A Thüringer HC idegenben győzött az IK Sävehof ellen (26-32), míg az FC Midtjylland egy góllal bizonyul jobbnak a WHC Vardar SCBT csapatánál (25-24). Jelen állás szerint a németek 6 ponttal vezetik csoportjukat az öt pontos macedónok és a 4 pontos dánok előtt.