Könnyed tízes


Újabb bajnokit nyert az Audi ETO KC. 

Győri Audi ETO KC – Érd 34-24 (16-11)

Győr, 2200 néző. Vezette: Dobrovits, dr. Tájok
ETO: Herr – Orbán 4, Hornyák Á., Kovacsics 5/2, Löke 5, Amorim 4, Korsós 2.
Cs.: Lunde – Bognár-Bódi 1, Bulatovic 3, Soós 1, Görbicz 6/3, Sirián 1, Hornyák D. 2, Tervel.
Edző: Ambros Martín
Érd: Gridnyeva, Janurik, Oguntoye – Balog 1/1, Bognár, Kisfaludy 1, Klivinyi 6, Koren 2, Kovács 5, Oláh, Schatzl 3, Szekeres, Török, Triscsuk 5, Vukcevic 1, Wolf.
Edző: Szabó Edina
Kiállítások: 0, illetve 4 perc
Hétméteresek: 5/5, illetve 2/1

A találkozó előtt Bódi Dezső és Kelecsényi Ernő elismeréseket adott át. Katrine Lunde „2013. év legjobb külföldi játékosa”, Görbicz Anita „2013. év női kézilabdázója”, míg a Dobrovits – dr. Tájok páros „2013. év legjobb játékvezetői” díjat vehették át. 
Az első percekben csak kóstolgatták egymást a csapatok, majd Schatzl szerzett vezetést a vendégeknek, amire Orbán válaszolt. A hetedik perc elején Szabó Edina időt kért, csapata ekkor háromgólos hátrányban volt (4-1). Az ETO fokozatosan növelte előnyét, a félidő közepén Korsós góljával már öt gól volt az előny (8-3). Herr elkapta a fonalat, Bulatovic góljával már kilenccel ment a győri csapat (13-4). Három vendéggólt követően győri időkérés jött, de ezt követően is a vendégek lőtték a gólokat. Három perccel a vége előtt három gólra felzárkóztak (13-10), de jó hajrájának köszönhetően ötgólos hazai előnnyel tértek pihenőre a csapatok.
A második játékrész Löke nélkül indult, rázárták az öltöző ajtaját. Az első hét percben felváltva estek a találatok, majd Görbicz átlövésgólja után jött az újabb érdi időkérés (34. perc: 21-15). Kovacsics, majd Görbicz cunderezett, utóbbi hetesével már kilencre nőtt a különbség. Klivinyi szépített, de sokat is hibázott. A negyvennyolcadik percben Löke góljával lett „közte tíz” (26-16). A vendégek újabb időkérése nem segített, sok technikai hibával játszottak és csak a hazaiak gyenge helyzetkihasználásának köszönhetően nem nőtt a különbség. A harmincadik győri találat Soós nevéhez fűzhető. Korsós sérült meg – aláfordult a bokája –, a megítélt büntetőt Görbicz értékesítette. A hazai koncentráció csökkent, így az Érd kilenc gólra feljött (32-23), majd Hornyák D. lőtt gólt. A sípszó előtt egy gyors szabaddobás után Sirián állította be a végeredményt.